Başbakan ilk kez konuştu!

Başbakan Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile yaptığı görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Geçirdiği ameliyatın ardından ilk kez basının karşına geçen Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başbakan ilk kez konuştu!

Başbakan Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile yaptığı görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geçirdiği ameliyatın ardından ilk kez basının karşına geçen Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Binin üzerinde Libyalı Türkiye'de tedavi edildi. Libya'nın kimi şehirleri Türkçe deyimlere bile girmiştir. Ortak tarihimiz çıkar ilişkisi üzerine kurulmamıştır.

FRANSA'YA ÇOK SERT MESAJ

Ruanda'da yapılan katliamada Fransa'nın rolü görülmüyor. Kendi tarihi ile yüzleşemeyenler Türkiye'yi suçlayamaz. Parlamentolar tarihi yalanların eleştirilmesini engelleyemez. 21. yüzyılda bir Avrupa ülkesinin tarihi yalanların eleştirilmesini engellemesi utanç vericidir. Ermeni soykırımı tasarısının Fransa Meclisi'nde oylanması ilişkileri tamir edilemez yola sevkeder.

Fransa Ulusal Meclisi tarihle ilgilenmek istiyorsa Ruanda'yı, Cezayir'i aydınlağa kavuştursun.

Türkiye olarak haksız girişimlere her türlü diplomatik yöntemle karşılık vereceğiz.

SAĞLIK DURUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Yüksek Askeri Şura'ya katıldım. Bakanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Şu ana kadar Başbakanlık'ta şahsımla ilgili dosyları gözden geçirdim. Gelen misafirlerimizle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Nekahet dönemindeyiz, şu anda bu süreci daha dikkatli götürmem lazım. Daha sonra çalışmalarımızı yoğunlaştırıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyatta emeği geçen bütün doktorlarımızı, hemşirelerimizi şahsım, ailem adına şükran borcumu sözlü ifadelerle ortaya koymam mümkün değildir, kalbidir.

Ameliyattan sonra 4 kilo verdim.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV SÜRESİ

Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili hükümet sözcümüz Bülent Arınç dün açıklama yaptı. Bizim bu yöndeki görüşümüz 7 yıldır.

ŞİKE YASASI

Sporda şiddet konusunda farklı düşünceler ortaya koyan arkadaşlarımız olabilir ama ayrılık gayrılık yoktur. Nihai açıklama çıkan son karardır.

Suriye'deki uygulamayı diktatörlük olarak görüyoruz. Tarih diktatörleri affetmemiştir. Bunu mevcut yönetim de görmek zorundadır. Acımasızca insanlar öldürülmektedir. Öldürülenler Suriye'nin düşmanı değildir kendi evlatlarıdır.

SURİYE

Suriye'deki uygulamayı diktatörlük olarak görüyoruz. Tarih diktatörleri affetmemiştir. Bunu mevcut yönetim de görmek zorundadır. Acımasızca insanlar öldürülmektedir. Öldürülenler Suriye'nin düşmanı değildir kendi evlatlarıdır. Bu rejimi destekleyenler buna ortak olmaktadır. Kim olursa olsun, hangi ülke olursa olsun. Biz mazlumların yanındayız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem