Başbakan: İlk gün başarısız olduk

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan çadır sıkıntısına değindi. Erdoğan, ''Kızılay tarafından 17,836 çadır bölgeye ulaştırıldı. Bu rakam yeterlidir ancak

Başbakan: İlk gün başarısız olduk

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan çadır sıkıntısına değindi. Erdoğan, ''Kızılay tarafından 17,836 çadır bölgeye ulaştırıldı. Bu rakam yeterlidir ancak olay kontrol dışına çıkınca bu çadırlar yetmez oluyor. İlk 24 saat bir başarısızlık oldu bunu kabul ediyoruz'' dedi.


İşte Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

DURUM KONTROL ALTINDA

Böylesine bir afeti bile kendisine siyasi çıkar sağlamak için kullanalar var. 1999 depremini yaşayanlar bilir, deprem bölgesine bile gidemeyen bir hükümet vardı. Şimdi ise kabinenin dörtte biri bölgede.

Durum kontrol altına alınmış vaziyette. Çok kısa sürede tüm bu enkazlar kalkacağı gibi yeniden bir Van merkez planlaması ve yeniden Erciş'te de kentsel değişim dönüşümle birlikte yeni bir şehir, yeni bir ilçe inşa edilmiş olacak

Vatandaşlarıma bir çağrım olacak. Gerekirse yasal düzenlemeye gitmek suretiyle artık laf dinleme dönemi geçecek.

Biz deprem haberi alınır alınmaz saat 6 gibi Van’a ulaştık. Arkadaşlarımız da farklı yollardan kısa sürede bölgeye intikal etti.Sadece THY’ye ait 16 uçak bölgeye 2 günü boyunca yardım malzemesi taşıdı.

BÖLGEYE 10 MİLYON TL YARDIM

Buradan üzülerek söylüyorum haber ajansları, televizyonlar birçok şeyi saptırıyor. Milleti aldatmanın hiçbir gereği yok. Bölgeye sadece benim talimatımla ilk etapta 3 milyon TL gönderilmiş. Bu rakam 10 milyon TL’ye çıkarıldı. Başbakanlık adına açtığımız yardım hesaplarında da şu an itibarıyla 1 milyon 728 bin lira yardım toplandı.

 

“İLK 24 SAATTE BİR BAŞARISIZLIK OLDU”

Kızılay tarafından 17,836 çadır bölgeye ulaştırıldı. Bu rakam yeterlidir ancak olay kontrol dışına çıkınca bu çadırlar yetmez oluyor. Sonra televizyonlar 'çadır yetmiyor' diye yayın yapıyor.

İlk 24 saat bir başarısızlık oldu bunu kabul ediyoruz. Dünyanın her yerinde benzer durumlarda bu yaşanabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem