Başbakan geri adım atmadı

 Başbakan Erdoğan Tunus Başbakanı ile basın toplantısında konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları: Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum. TAKSİM'DE ORTALIĞI YAKIP

Başbakan geri adım atmadı

 

Başbakan Erdoğan Tunus Başbakanı ile basın toplantısında konuştu.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:
 
Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum.
 
TAKSİM'DE ORTALIĞI YAKIP YIKANLAR DHKP-C'Lİ
 
Bildiğiniz gibi ABD Büyükelçiliği'ne saldıranlar oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.
 
Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Ve bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır.
 
Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine sebep oluyorlar. Otobüsleri ve caddelerde ateşe veriyorlar yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların niyetlerini kötü niyetle kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son dönemlerde zamanında çok sayıda ağaç diktik.
 
AVM PROJESİNİ YAPACAĞIZ
 
Taksim projemiz tarihi çevreyi ve kültürü bir arada toplayan bir projedir. Bu proje İstanbul'a çok güzel bir ortam oluşturacaktır. Tarihi ve kültürel bilinci bir arada tutacak bir proje olacaktır. Orada, büyük bir proje yapacağız. AKM yerine daha güçlü bir merkez olacak projeler yapacağız. Daha güzel hale getirmek için vatandaşlarımızın hep beraber orada değişik ağaçların dikilmiş olduğu o meydanda nezih bir ortamda gezinmeye fırsat bulacaktır.
 
Biz, yıktığımız yerlerde daha güzel daha modern bir tiyatro binası da yapacağız. AK Parti çok güzel icraatlar yapmıştır. Onlar bize engel çıkarmaya çılışıyorlar. Şuanda herşey hukuk müdahalesinde yürüyor. Bunların kimle ilgili ve nerden geldikleri bu olaylarda nasıl katıldıkları belli değil. Bu konuda gerekenleri yapıyoruz.
 
GÖZALTINDA 7 YABANCI VAR
 
Gözaltına alınan 7 yabancının diplomatik pasaportu yok.
 
ÇEVREYİ VE ÜLKEYİ KORUMAYA DAVET EDİYORUM
 
Bu vatandaşları ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum.
 
ÖZÜR DİLENMESİ
 
Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz tabii. Aşırı kullanılmış gazla alakalı ise, onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyid etmemiz gerekiyor.
 
BUNA MÜSAADE ETMEYİZ
 
Hiç kimse istediğim yerde miting yapar, yakar yıkarım derseniz buna müsade edemeyiz. Biz AK Parti olarak kapatılma noktasına bile gelmiştik ancak hiçbir zaman halkımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik.
 
AZINLIĞIN ÇOĞUNLUĞA TAHAKKÜMÜNÜ KABUL ETMEYİZ
 
Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız ama azınlığın çoğunluğuna tahakkümünü de kabul etmeyiz. İstanbul'un doğal güzelliğinin de korunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler