Başbakan Erdoğan'ı bitiren dram!

Erdoğan, Howlada kampında hastaneye götürülmesini istediği çocuklardan birinin de yolda hayatını kaybettiğini açıkladı.Cezire bölgesinde Kızılay tarafından oluşturulan kampı ziyaret eden Erdoğan, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı'dan 250 kişilik kamp hakkın

Başbakan Erdoğan'ı bitiren dram!

Erdoğan, Howlada kampında hastaneye götürülmesini istediği çocuklardan birinin de yolda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cezire bölgesinde Kızılay tarafından oluşturulan kampı ziyaret eden Erdoğan, Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı'dan 250 kişilik kamp hakkında bilgi aldı.

Gıda kolilerini ihtiyaç sahibi Somalililere dağıtan Erdoğan, durumu iyi olan kampta kalanların yıkanmaları için su imkanı sağlanmasını istedi. Ardından Medine bölgesinde derme çatma çadırlardan oluşan Howlada kampına geçen Erdoğan, ilk yardımda bulunan ve ilaç dağıtan dernek yetkililerinden bilgi aldı.

Kamp ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan,"Kuraklık ve kıtlık tehdidiyle karşı karşıya. Ortada felaket tablosu var.

Özellikle insanlar sağlık tehdidi ile karşı karşıya. Yavruların bu halini görmek insan olarak bizi üzüyor. Kamptaki yavruların gıdasızlık ve susuzluktan ne hale geldiğini bizzat gördük. Hastaneye yetiştirmeleri için arkadaşlardan ricada bulunduk. O yavrulardan bir tanesi yolda vefat etti.

Somali'de annelerin babaların yürekleri yangın yeri. Buradaki durumu dünyaya duyurmak istiyorum. Burada yaşanan dram insanlığın, çağdaş değerlerin test edilmesidir.

Batılı değerlerin içi boş bir retorik olmadığını ispatlaması gerek. İnsanlığın şeref ve haysiyeti için herkes bu testi geçmek zorundadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem