Başbakan Erdoğan'ı bıktıran soru

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy'la görüştü. Erdoğan, görüşmenin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında açıklama yaptı.Suriye'deki vahşeti gösteren fotoğraflarla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Suriye'de B

Başbakan Erdoğan'ı bıktıran soru

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy'la görüştü. Erdoğan, görüşmenin ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Suriye'deki vahşeti gösteren fotoğraflarla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Suriye'de Beşar giderse yerine kim gelecek sorusundan bıktık. Beşar giderse halkın iradesi iktidar olacaktır.Şimdi çok partili döneme geçmek ve  halkın iradesi kimi istiyorsa onu iş başına getirmesi gerekir. Bundan kötü Suriye düşünülemez. 150 bin insan öldürüldü. 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye'de daha biz neyi soruyoruz." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"SON DERECE FAYDALI OLDU"

Uzun bir aradan sonra buradayız. Çok verimli görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler sebebiyle memnuniyetimi özellikle ifade etmek isterim. Türkiye olarak AB ile ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında samimi olduk. Türkiye olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirme konusunda kararlı bir tutum sergiledik. Tüm iyi niyetimize rağmen 3.5 yıllık bir durgunluk meydana geldi. Geçen Kasım ayında yeni bir fasıl açıldı. Bu önemli gelişmeler Türkiye - AB ile ilişkilerde bir canlanmaya işaret etmektedir.

Brüksel'e uzun bir aradan sonra yaptığım bu ziyaretin hem ilişkilerin seyri bakımından hem de karşılıklı beklentilerin dile getirilmesi açısından son derece faydalı olmuştur.

Son birkaç yıldır yaşanmakta olan ekonomik kriz Türkiye-AB işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

"HELE DÜNKÜ GÖRÜNTÜLER..."

Son dönemse Suriye'de meydana gelen olaylar Türkiye'yi ciddi manada rahatsız etmektedir. Hele hele dünkü görüntüler bir insanlık vahşetinin bir soykırımın ne denli ağır olduğunun bilincinden olan bizleri rahatsız etmiştir. Artık burada insanlığın bir harekete geçmesi, Suriye'deki bu gelişmeler karşısında atılması gereken adımların bir anda atılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Yarınki Cenevre 2 toplantısının olumlu neticeler vermesi beklentisi içindeyiz. BM'nin çok daha kararlı bir adım atmasını bekliyoruz.

Kıbrıs konusunda da bizler her türlü olumlu adım atılması konusunda kararlıyız. Burada garantör bir ülke olarak yapmamız gereken neyse yapmakta kararlıyız.

Müstakbel tam üye olarak katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bu itibarla AB'ye yük olmak için değil, yük almak için girmek istediğimizi defaatle ifade ettik. Vatandaşlarımıza en kısa süre içinde vize muafiyetinin sağlanabilmesine verdiğimiz önemi vurguladım.

Yargının bağımsızlığı derken tarafsızlık ilkesinden saparak kullanılırsa ciddi manada sıkıntılar doğar. Halkın iradesinin üstünde bir güç kabul etmiyoruz. Yasama organı bu tür sıkıntılar olduğu zaman bunu düzenleme ile mükelleftir. Özellikle medya üzerinde iletişimden çok bunu ikili görüşmelerimizde yapmamız çok daha isabetli olacaktır.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankası bağımsız bir kuruluş. Bu kararı isabetli bir karar olarak görüyorum. Bunun için de kendilerini özellikle tebrik ediyorum.

SURİYE'DEKİ SAVAŞ SUÇU GÖRÜNTÜLERİ

Artık burada herhangi adım atılmayacaksa nerede ne zaman adım atılacak insana bunu sorarlar. BM teşkilatının bu konuyu farklı ele alması gerektiğine inanıyorum. Atılması gereken adımları bize sormamaları gerekir.

Suriye'de Beşar giderse yerine kim gelecek sorusundan bıktık. Beşar giderse halkın iradesi iktidar olacaktır. Bugüne kadar Suriye'de çok partili dönem yaşanmamıştır. Şimdi çok partili döneme geçmek ve  halkın iradesi kimi istiyorsa onu iş başına getirmesi gerekir.  Bundan kötü Suriye düşünülemez. 150 bin insan öldürüldü. 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye'de daha biz neyi soruyoruz.

HSYK

Bu konu ile ilgili bize tavsiyeler oldu. Bu tavsiyeler istikametinde gerekli değişikliler komisyonda yapıldı. Bunu da bilmenizi istiyorum.

AB MÜZAKERELER

Önümüzde önemli fasıllar var. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecekler. Bu konularda ortak iradenin oluştuğunu görmek bizleri memnun etmiştir.

OPERASYON SONRASI GELİŞMELER

Kuvvetler birbirine müdaheleye kalkarsa o zaman demokratik ortam ortadan kalkar. Yargı yürütmeye ya da yasamaya tahakküm edemez. Aynı şekilde yasamada.  Türkiye'de yapılan budur.  Onun dışındakiler dezenformasyondur. Fitne feset iftira bu tür şeylerin içine de girebilirler. 10 yıl öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye farklı. Ülkemizle ilgili olumsuz girişimler vardır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem