Başbakan Erdoğan;"Güzel gelişmelere var"

Çanakkale'de konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine destek istedi, bir de haber verdi: "Güzel gelişmeler var...Rahatsızlığı nedeniyle 5 gün evinde istirahat eden Başbakan Erdoğan, pazar günü Çanakkale'de ekranlara çıktı. "Şehitler diyarından sürece katk

Başbakan Erdoğan;"Güzel gelişmelere var"

Çanakkale'de konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine destek istedi, bir de haber verdi: "Güzel gelişmeler var...

Rahatsızlığı nedeniyle 5 gün evinde istirahat eden Başbakan Erdoğan, pazar günü Çanakkale'de ekranlara çıktı. "Şehitler diyarından sürece katkı bekliyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Güzel gelişmeler var" dedi.
 
ADALET BAKANI VE MİT MÜSTEŞARI İLE GÖRÜŞTÜ
 
Cuma gecesi Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Kısıklı'daki evinde 2.5 saat çözüm sürecini değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan, hastalığından sonra halkın karşısına ilk kez çıktığı Çanakkale'de sürece destek istedi.
 
Biga ve Çan ilçelerinden konuşan "Güzel gelişmeler var. Daha iyi olacak" diyen Erdoğan, "Bu ülkeyi kanları, canları pahasına bize emanet eden şehitlerimizin fedakarlıklarını heba edemeyiz, etmeyeceğiz" dedi.
 
Erdoğan, şunları söyledi:
 
Milliyetçilik slogan atmak değildir. Milliyetçilik, şehitlerin hatırasına, şehitlerin mirasına sahip çıkmaktır. Biz kafatası milliyetçisi olmadık olmayacağız.
 
ESED'LE KOL KOLA FOTOĞRAF ÇEKTİRİYORLAR
 
Bu şehitlikler bize tarihimizi anlatıyor. Bu şehitlikler bize milleti, milliyeti anlatıyor. Bu şehitlikler bize ufkumuzu, vizyonumuzu gösteriyor. Filistinle, Suriye ile bunun için ilgiliyiz. 98 yıl önce, onlar nasıl ki bizim zor zamanımızda Çanakkale'ye koştuysa, elbette bugün de biz, zor zamanlarında onların yanında olacağız.
Biz, Suriye halkının yanındayız. Zalim Esad'ın yanında değil. Diktatörlerin yanında değil. O diktatörlerle yan yana, kol kola resim çektirenlerin kim olduğunu biliyorsunuz. Ana muhalefetin milletvekilleri. Dikkat edin bunlar Diyarbakır'a gidemezler. Gitmezler. Ama bunlar şu andaki Şam'a gider orada zalim, eli kanlı diktatörle aynı fotoğraf karesine girerler.
 
10 yıldır hangi adımı attıysak, şehitlerimizin izinden gitmeye, onların emanetini hakkıyla taşımaya büyük özen göstererek attık..
 
Kendilerine milliyetçi, ulusalcı diyenler, gelip bu şehitliklere sahip çıkmadılar. Onlar, terörün sona ermesine engel oldukça, biz inadına mücadelesini vereceğiz. Onlara rağmen vereceğiz.
 
DESTEK BEKLİYORUZ
 
Bu süreçte, terörü bitirme sürecinde, Çanakkale'den destek bekliyoruz. Şehitler diyarından kardeşliğimiz için katkı bekliyoruz.
 
GÜZEL GELİŞMELER VAR
 
Güzel gelişmeler var. Daha iyi olacak. İnşallah hep beraber o güzel günleri yaşayacağız. Hiç endişeniz olmasın. Bu ülkeyi kanları, canları pahasına bize emanet eden şehitlerimizin fedakarlıklarını heba edemeyiz, etmeyeceğiz. İnşallah bu süreci hayırlısıyla neticeye ulaştırıp, bütün gücümüzü, bütün imkanlarımızı topyekün milletimizin gelişmesi, ülkemizin kalkınması için kullanacağız.
 
2009'DA CUMHURBAŞKANI GÜL DE "GÜZEL ŞEYLER OLACAK" DEMİŞTİ
 
Başbakan Erdoğan'ın "güzel gelişmeler var" sözleri, 2009 yılındaki "açılım süreci"nde Cumhurbaşkanı Gül'ün "güzel şeyler olacak" sözlerini akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem