Başbakan Erdoğan'dan sert açıklama

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gezi Parkı’nda, ağaç, çevre, park hassasiyetini kendisine perde yaparak başlatılan eylemler, ekonomimizi, demokrasimizi, çözüm sürecini, yani istikbalimizi hedef almasına rağmen, milletimizin ferasetiyle, bizlere olan desteği ve

Başbakan Erdoğan'dan sert açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gezi Parkı’nda, ağaç, çevre, park hassasiyetini kendisine perde yaparak başlatılan eylemler, ekonomimizi, demokrasimizi, çözüm sürecini, yani istikbalimizi hedef almasına rağmen, milletimizin ferasetiyle, bizlere olan desteği ve hayır duası ile maddi bazı zararların ötesinde, geleceğimizi karartamamıştır” diye konuştu.
 
YAŞAM TARZINA SAYGI
 
“Türkiye, ülkelerden bir ülke değildir. Herkes, diğerinin görüşüne, tercihine, yaşam tarzına saygı duymak zorundadır. Bizim yaşam tarzımıza karışılmasın diyenler, başkalarının yaşam tarzına da müdahale etmemeli, saygı duymalıdır.
 
EYLEMCİLER KULLANILDI
 
Umutların büyüdüğü, Türkiye’nin başarılarına başarılar eklediği, rekorların kırıldığı bir dönemde, malumunuz, Taksim Gezi Parkı’nda bazı eylemler başlatıldı. Samimi vatandaşlarımızın dışında kalan eylemciler, Türkiye’nin en parlak ayını yaşadığı bir dönemde, maalesef çok büyük bir tertibin, çok büyük bir senaryonun parçası oldular ve kendi ülkelerini hedef alan saldırıda, bilerek ya da bilmeyerek aktör olarak kullanıldılar.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ ETKİLENMEDİ
 
Türkiye demokrasisi bu olaylar karşısında ciddi bir sınamadan geçmiş, demokrasimiz bu sınavı başarıyla atlatmıştır. Çözüm Süreci de, bu tertiplerden etkilenmemiş, milletimizin sağduyusu sayesinde, kardeşliğimiz güç kazanmaya devam etmiştir.
 
MUTLU AZINLIK TÜRKİYE’YE HÜKMETTİ
 
Geçmişte, ülke olarak, millet olarak her ne yaşadıysak, hangi acıya maruz kaldıysak, inanın, mutlu bir azınlığın, elitlerin, seçkinlerin Türkiye’ye hükmetmesinden yaşadık. Eski günleri özleyen, imtiyazlarının geri verilmesini isteyenler elbette bu yeni süreçten, bu demokratik süreçten rahatsızlık duymaktadır.
 
KONUŞARAK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
 
Bundan sonra da, her etnik kökenin, her inanç grubunun, 76 milyonun her bir ferdinin sorunlarını sorunumuz olarak görmeye, her birinin üzerine kararlılıkla gitmeye, çözüm sürecine koymaya devam edeceğiz. Şiddetsiz bir ortamda, konuşarak, anlaşarak, ortak paydalarda buluşarak sorunlarımızın üstesinden geleceğiz.
 
KADRO MÜJDESİ
 
25 Haziran 2013 tarihi itibariyle görevde bulunan 4924’ye göre çalışan sağlık personeli, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49’uncu maddesine göre çalışan sözleşmeli Personel, kadroya geçecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem