Başbakan Erdoğan’a çağrı yaptı

Gaziantep’te partisinin aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, "İstediğin televizyon kanalında hesaplaşalım" dedi. Havaalanında partililer tarafından coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Ş

Başbakan Erdoğan’a çağrı yaptı
Gaziantep’te partisinin aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, "İstediğin televizyon kanalında hesaplaşalım" dedi.
 
Havaalanında partililer tarafından coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Şato Restoran’da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuştu. İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici’nin selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirerek, “Atama bekleyen öğretmenlere sesleniyorum; neden atama bekliyorsunuz? Sanayiciye sesleniyorum; dolar aldı başını gidiyor, neden sesiniz çıkmıyor? Konuşan bir Türkiye, kanmayan bir Türkiye istiyoruz. Önümüzdeki süreci hep beraber görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakan yolsuzluk yapanları savunmadı. Yolsuzluk yapanların arkasında kapı gibi duran bir başbakan var" dedi.
 
Başbakan Erdoğan’ın 17 Aralık operasyonuna ilişkin açıklamalarında değinen CHP lideri, "-Darbe yapıldı bize- diyor. Gaziantep’ten söylüyorum. CHP olarak her türlü darbeye ve vesayete karşıyız. Sen bugüne kadar ne diyordun? ‘Ne istediniz de vermedik’ diyordun. Bütün Antepli arkadaşlarıma sesleniyorum. Bütün esnafına, sanayicine, işçisine, sendikacısına, STK’sına sesleniyorum. Bunlar iktidara, ’Biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz’ diye geldiler. Bugün yolsuzlukları ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.
 
ERDOĞAN’A ÇAĞRI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelttiği ithamlara karşılık veren Kılıçdaroğlu, Başbakana seslenerek, hesaplaşma çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"30 Mart tarihinde önemli bir karar vereceğiz. Biz demokrasiyi, özgürlükleri, aydınlığı savunuyoruz. Son günlerde hırsızlıkları savunuyor ya arada bir bana da laf atıyor. Bakın şunu söyleyeyim; Sayın Erdoğan adam gibi adamsan senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle adam gibi çık hesaplaşalım. Bizim kitabımızda palavra atmak yoktur. Al dosyaları gel önüme koy."
 
"VURUN ANTEPLİLER"
 
"Her vatandaşımın benim başımın üstünde yeri vardır, şimdi beraber olma Türkiye’yi aydınlığa çıkarma zamanıdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi birleşeceğiz, güç olacağız. Şimdi tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorma, Türkiye’yi aydınlığa çıkarma zamanıdır. Aydınlık Türkiye’yi kurmak için yola çıktık. Evlerde tencereler kaynasın, çöpten kağıt toplayan çocuklar olmasın, sokaklarda dilenen çocuklarımız olmasın. Gaziantep’in bizim Ulusal Kurutuluş Savaşı tarihinde de önemli bir yeri vardır. Önemli bir türkü var. Vurun Antepliler, namus günüdür. Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara aman vermeyin. Onun için söylüyorum, vurun Antepliler namus günüdür” ifadelerini kullandı.
 
"SURİYELİLERE KARDEŞ GİBİ DAVRANIYORUZ"
 
Suriye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Suriyelileri de biliyoruz. Onlara kardeş gibi davranıyoruz. Onları korumak kucaklamak bizim görevimizdir. Antepli iş adamları eli öpülesi iş adamlarıdır. Onlar, üretiyor ve ürettiklerini satıyor. Onlar Suriye’ye Mısır’a gidemiyor. Orta Doğu’da kan akarken ne işimiz var bizim? Kardeşin eline silah veriyoruz. Değerli arkadaşlarım, Antep çok güzel bir kent. Burası bir üniversite, sanayi, turizm kenti, alın terinin, emeğin korunduğu bir kent burası. Bu kenti Türkiye’nin incisi haline getirmemiz gerekiyor. O konuda çalışmasını ispatlamış bir arkadaşımız var. Burada o arkadaşımızın, adı Akif Ekici. O Antepliler için çalışacak. ’Geliri gideri belli belediyeyi ilan edeceğim, Antepliye hesap vereceğim’ dedi. Vatandaşa hesap vermek namuslu bir görevdir. O çocukları için çalışmayacak, yandaşları için de çalışmayacak. Antepliler için çalışacak o. Oy versin vermesin, belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda herkesi kucaklayacak. Herkese hizmet edecek” diye konuştu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini eleştirirken taktığı unvanlardan gurur duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Recep Tayyip Erdoğan beni eleştirirken bir sürü unvan da taktı sağ olsun. İşçi Kemal, memur Kemal, esnaf Kemal dedi, çiftçi Kemal dedi, gurur duyarım. Hangi unvanı verirsen eyvallah ama kimse bana, ‘Kul hakkı yedi’ demez" dedi. Temiz siyaset çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Özellikle AKP’ye oy veren herkese sesleniyorum, ’Artık yeter’ deyin, temiz siyasetin yolunu açalım, halka hesap veren siyasetin yolunu açalım. Annelerin huzur içinde çocuklarını okula gönderdikleri bir Türkiye’nin yolunu açalım. Bunun yolu ahlaklı temiz siyasettir. O siyasetin yolu 90 yıldır yoluna devam ediyor. Gelin CHP ile birleşelim, gücümüzü birleştirelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler