Başbakan Erdoğan basın toplantısı yaptı

 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;-Libya'nın ve bizim ülkemizin birliğini istemeyen ve hazmedemeyen var.-Aynı bizim ülkemizde oluduğu gibi Libya'da da hazmedemeyenler var. Bizde 3.köprüyü hazmedemeyenler var. Marmaray'ı hazmedemeyenler var.-Libya ile

Başbakan Erdoğan basın toplantısı yaptı

 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Libya'nın ve bizim ülkemizin birliğini istemeyen ve hazmedemeyen var.

-Aynı bizim ülkemizde oluduğu gibi Libya'da da hazmedemeyenler var. Bizde 3.köprüyü hazmedemeyenler var. Marmaray'ı hazmedemeyenler var.

-Libya ile 3.5 milyar dolar ticaret hazmimiz var. Bu yeterli değil.

Ali Zeydan'ın konuşmasından satırbaşları;

-Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle gerçekleşti. Türkiye ile Libya arasında kardeşlik için bu ziyaret çok önemli. Birçok konuyu ele aldık. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yetersiz. Türkiye ile Libya arasında vize yok. Bu da ziyaretlerimizi daha da artırıyor.

-Türk şirketlerinin Libya topraklarında petrol aramasını istiyoruz.

-Türkiye'den helikopter ve deniz güvenliği ile ilgili destek istedik.

-Maalesef İslam dünyası şiddetten kaynaklanan bir sıkıntıyla karşı karşıya. Biz komşuların işlerine karışmıyoruz. Bu bizim kültürel bağımız.

-Başbakan Erdoğan'ın ülkemize ziyaretini çok önemsiyoruz. Şartlar uygun olursa sayın Başbakan'ı ülkemizde görmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler