Başbakan Erdoğan Akil İnsanlar'la görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Akil İnsanlar Heyeti'nin final toplantısı, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapıldı. 7 bölgede çalışma yürüten heyet, Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu. RAPORLARDA NELER VAR? Top

Başbakan Erdoğan Akil İnsanlar'la görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Akil İnsanlar Heyeti'nin final toplantısı, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapıldı.
 
7 bölgede çalışma yürüten heyet, Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu.
 
RAPORLARDA NELER VAR?
 
Toplantı sonrası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, açıklama yaptı.
 
Çelik, Başbakan Erdoğan'a sunulan raporların içeriğiyle ilgili şunları söyledi:
 
"Başbakan'a sunulan raporlarda bir kere tespitler var. Problem nedir? Bunun tespitleri var. Sonra vatandaşın koyduğu teşhisler var. Neticede her bölge heyeti vatandaşın ağzından çözüm önerilerini, tedavi yöntemlerini sunuyor. Bunun yanında insanların hayalleri, umutları, korkuları var. Anayasa meselesinden dine varıncaya kadar, Alevi meselesinden Cem evi meselesine kadar tespit edilmiş sorunlar ve çözüm önerileri sunuluyor."
 
"7 RAPOR, TEK RAPOR HALİNE GETİRİLECEK"
 
Önümüzdeki dönemde 7 bölgenin raporunun tek bir rapor haline getirileceğini söyleyen Hüseyin Çelik, "Belki bir rafine rapor hazırlanacak ve bu rapor kamuoyuyla paylaşılacak" dedi. 
 
Son derece güzel ve son derece sevecen ortamda bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten Çelik, "Çok önemli bir çalışma yapıldı. Heyettekilere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
 
SÜREÇ GİTTİ, GELDİ Mİ?
 
Hüseyin Çelik, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Süreç gitti, geldi" açıklaması hatırlatılınca, şunları söyledi:
 
"Bizim açımızdan öyle bir durum yok. Sayın Demirtaş öyle bir açıklama yapmışsa, onu kendisine sormak lazım."
 
TOPLANTIDAN NOTLAR
 
İstifa eden Murat Belge ve son toplantıya katılmacağını açıklayan Baskın Oran'ın yokluğunda toplam 61 ismin hazır olacağı toplantı saat 14:00'de başladı. Toplantıya bazı isimler yürüyerek, bazıları özel araçlarla gelirken çoğunluk tahsis edilen minibüsler ve taksilerle Dolmabahçe'ye ulaştı. Girişte az sayıda isim konuştu. Konuşanlardan biri İç Anadolu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren oldu. Halkla birlikte yaptıkları toplantıların fotoğraflarının başbakanla paylaşacaklarını söyleleyen Taşgetiren, " Doğu'dan Güneydoğu'dan alınan fotoğraflarla İç Anadolu'dan Ege'den alınan fotoğraflar birbirinden farklı olabilir. En genel fotoğraf barış sürecinin sonuna kadar desteklendiğinin fotoğrafıdır. Herkesin 'kan dursun'. Bu 'çatışma süreci sona ersin', 'ülkede bir kardeşlik iklimi yaşasın' talebi var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem