Başbakan Davutoğlu: "Terörün beli kırılmıştır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta TÜRKEN Vakfı'nın yemeğinde yaptığı konuşmada, çevre ülkelerde yaşanan çatışmalar ve Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.   Etrafımız ateş çemberi

Başbakan Davutoğlu: "Terörün beli kırılmıştır"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta TÜRKEN Vakfı'nın yemeğinde yaptığı konuşmada, çevre ülkelerde yaşanan çatışmalar ve Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Etrafımız ateş çemberi
 
Türkiye gibi kritik coğrafyada bulunan ülkelerin, milletlerin sınavlarının da çetin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Çok zorlu günlerin içinden geçiyoruz. Etrafımız ateş çemberiyle sarılmış. Suriye'de, Ukrayna'da, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de, Libya'da iç savaşlar ülkelerin devlet yapılarını çatlatmış sosyal dokularını neredeyse tarumar etmiş durumdadır" dedi.
 
Yunanistan ve Avrupa'daki ekonomik sorunlar ve işsizliğe de değinen Davutoğlu, "Bütün bu ekonomik ve siyasi yumakların, sorunların ortasında Türkiye hem demokrasisini güçlü bir şekilde yaşatmak hem ekonomik kalkınmasını temin etmek hem de çevreye istikrar ihraç eden ve dünyada küresel barışa katkıda bulunan bir ülke olmak durumunda" diye konuştu.
 
Terör tehdidinin beli kırıldı
 
Davutoğlu, konuşmasında son dönemdeki terör olaylarına da değinerek, 20-23 Temmuz arasında DAEŞ, DHKP-C ve PKK terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduklarını söyledi.
 

Bu saldırılar karşısında her üç terör örgütüne karşı eş zamanlı operasyon başlattıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Bu eşzamanlı operasyonla bugün itibarıyla, şunu ifade etmek isterim ki Türkiye'ye dönük terör tehdidinin beli kırılmıştır. Kuzey Irak'ta PKK'nın barındığı sığınaklar, mühimmat depoları, karargahlar, Suriye'de sınırımızda DAEŞ'in Türkiye'ye dönük tehdit oluşturan bütün yapıları ve sığınakları, barınakları önemli ölçüde etkisiz kılınmış, ülke içinde de, şehirlerimizde ve kırsal alanda kamu düzeni ve egemenliğinin sağlanması yönünde büyük bir mesafe katedilmiştir" dedi.

 

"1 Kasım seçimlerine giderken ülkemizde demokrasiyi hakim, kamu düzenini mutlak anlamda egemen kılmak en önemli hedefimizdir" diye konuşan Davutoğlu, özgürlük ve güvenlik arasındaki dengeyi sağlarken insan hakları ve özgürlüklerin temel alanlarını tahkim edeceklerini, özgürlük alanlarının yaşayabilmesi için de kamu düzenine yönelik tehditleri bertaraf edeceklerini söyledi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler