Başbakan Anıtkabir'de

Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak olan YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile YAŞ üyelerinden oluşan heyet Anıtkabir'e Aslanlı Yol'dan geldi.Üzerinde YAŞ ü

Başbakan Anıtkabir'de

Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılacak olan YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile YAŞ üyelerinden oluşan heyet Anıtkabir'e Aslanlı Yol'dan geldi.

Üzerinde YAŞ üyeleri yazan kırmızı-beyaz karanfillerden olan çelengi Başbakan Erdoğan'ın Atatürk'ün Mozolesi'ne koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Erdoğan ve YAŞ üyeleri daha sonra Misak'ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, Misak'ı Milli Kulesi'ndeki Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Başbakan Erdoğan Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Yüksek Askeri Şura Kış Dönemi Çalışmaları vesilesiyle tüm Şura üyelerimizle birlikte Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını bir kez daha şükranla yadediyoruz.

Gazi'nin 'En büyük Eserim' diye niteleyerek bizlere miras bıraktığı cumhuriyetimizi 'muasır medeniyetler seviyesine' ulaştırmak ve kuruluşundaki heyecan, coşku ve çok renkliliği muhafaza ederek en ileri demokratik standartlara kavuşturmak için kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz.

Tüm şehit ve gazilerimizin mübarek emaneti olarak gördüğümüz Türkiye Cumhuriyeti , kardeşlik, birlik ve dayanışma duyguları içinde bölgesel ve küresel bir güç olma yolundaki hedeflerine sarsılmaz şekilde ilerliyor.

Sağlam ve güçle ekonomisi, ileri demokratik standartları, bölgesel ve küresel barışa yaptığı katkılarla tüm dünyada gıptayla izlenen Türkiye kadim medeniyet mirasından devraldığı sorumlulukları da hakkıyla yerine getiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, tarihinden ve zaferlerinden aldığı ilhamla; güçlü, modern ve caydırıcı yapısıyla ülkemizin güvenliğinin , bölgemizin barış ve istikrarının teminatı olmaya devam ediyor.

Bu şuurla yürüttüğümüz Aralık 2011 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler