Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 konuşması

B20 Türkiye Konferansı, 60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımıyla 2 gün önce başladı. Başbakan Davutoğlu, Ankara'da İş Dünyası Zirvesi'nde düzenlenen B20 Türkiye Konferansı'nda konuşuyor.   İşte Davutoğlu'nun konuşmasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu B20 konuşması
B20 Türkiye Konferansı, 60 ülkeden binin üzerinde işadamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımıyla 2 gün önce başladı. Başbakan Davutoğlu, Ankara'da İş Dünyası Zirvesi'nde düzenlenen B20 Türkiye Konferansı'nda konuşuyor.
 
İşte Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları;
 
- Belli dönemlerde tarihi kriz döngüsünden sonra analizleri çok dikkatli yapmalıyız
- Eski deneyimlerden ders almak zorundayız
- Uzun vadede bakıldığında çok açık bir bağlantı göreceksiniz. 1929 krizi tarihte yaşanan en büyük krizdir. O da 2. dünya savaşına zemin hazırlayan bir kriz olmuştur.1970'lerden sonra da enerjiye yönelik krizler yaşadık.
- Ne zaman politikacılar iş birliği yaparlar bu tarz krizkeri aşmaları kolay olur. İşte bu nedenle liderler B20 mekanızmasını kurma kararı verdiler. 
- Hepimizin çok daha büyük ve kapsamlı sıkıntıyla karşı karşıya bıraktı jeopolitik krizler
- Psikolojik sonuçlar önemli bir ulusal tramvaya neden oldu. Avrupa içerisinde biz belli tramvalar yaşadık. Göçmenlere karşı tutulan tutumu görüyoruz. Ekonominiz iyi değilse bu sıkıntıları aşamassınız. Sosyal sıkıntılar ortaya çıktı ki işsizlik bunların başında gelir ve sosyal sıkıntılara neden olur.
- Mevcut duruma bakılırsa hala iyileşmeler var bazı ekonomilerde.Eğerki biz verimli bir şekilde iş birliği yapamıyorsak bu sıkıntıları aşamayız.
- Gelişmiş olan ekonomilerde eski dinamizminden çok uzak. Dinamizimde ciiddi bir azalma var
- Küresel ticaret ile beklenmedik şekilde azalıyor küresel ticaret ve siyasi istikrar birbiriyle bağlantılıdır.
- Türkiye olarak jeopolitik etkileri çok yakından hissediyoruz. 6-7  ülkede hükümetler ülkeyi yönetemiyorlar merkezi hükümet sıkıntısı yaşıyorlar
- Biliyorsunuz Afrikada petrol anlamında en zengin ülkelerden biri ama iyi bir yönetim olmadığındığından dolayı bunu kullanamıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler