Başbakan açtı BDP kiraladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Olağan Kongresini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 7 bin kişilik kapalı spor salonda yapacak. Düğün salonlarında geçmişte kongre yapan BDP, Diyarbakır'da ilk defa kamuya ait bir spor salonu

Başbakan açtı BDP kiraladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Olağan Kongresini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 7 bin kişilik kapalı spor salonda yapacak. Düğün salonlarında geçmişte kongre yapan BDP, Diyarbakır'da ilk defa kamuya ait bir spor salonunu kiralaması dikkat çekti.

PKK'nın şehir yapılanması KCK/TM soruşturması kapsamında çok sayıda yöneticisi tutuklanan BDP, adeta örgütlenme seferberliği başlattı. BDP Diyarbakır İl Örgütü, "Örgütlenme ruhuyla kongreye gidiyoruz" sloganıyla 26 Ocak 2013'de 2. Olağan Kongresini gerçekleştirecek.
 
BDP'nin devamı olduğu ve kapatılan HEP, DEP, HADEP ve DTP kongrelerini düğün salonlarında gerçekleştiriyordu. BDP geçmişin aksine kongreyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran 2012'de açılışını yaptığı 7 bin kişilik Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nu kiraladı. Kentin farklı noktalarına asılan afişlerde kongreye BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Eş Başkan Gülten Kışanak'ında katılacağı duyuruldu.
 
Kongrelerin geçmişte Diyarbakır'ın en büyük spor salonlarında yapıldığını ve mevcut salonların yetmediğini söyleyen BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Düğün salonları yetmediği için kent dışında olan Seyrantepe Spor Salonu'nda yapmak için İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne yaptığımız başvuru olumlu cevap verildi. Ücretini ödeyip kongremizi olaysız ve coşkulu şekilde yapmak istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem