Başbakan 2013 bütçe görüşmelerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün, bizim ekonomide elde ettiğimiz başarıları, cumhuriyetle bir hesaplaşma gibi lanse edenler, önce çıksınlar, müdahalelerdeki rollerini, darbeler karşısındaki destekleyici tavırlarını sorgulasınlar” dedi.Başbakan Erdoğa

Başbakan 2013 bütçe görüşmelerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün, bizim ekonomide elde ettiğimiz başarıları, cumhuriyetle bir hesaplaşma gibi lanse edenler, önce çıksınlar, müdahalelerdeki rollerini, darbeler karşısındaki destekleyici tavırlarını sorgulasınlar” dedi.

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı’nın geneli üzerine konuştu. Türkiye’nin demokrasiye geçişin ardından ortalama 10 yılda bir müdahaleye maruz kaldığını, çok ağır bedeller, çok ağır maliyetler ödediğini belirten Erdoğan, “Bugün, bizim ekonomide elde ettiğimiz başarıları, cumhuriyetle bir hesaplaşma gibi lanse edenler, önce çıksınlar, müdahalelerdeki rollerini, darbeler karşısındaki destekleyici tavırlarını sorgulasınlar” dedi.

 

Başbakan Erdoğan, 27 Nisan bildirisinin, AK Parti hükümetinin dik duruşu sayesinde sadece beyhude bir girişim olarak kaldığını, akamete uğratıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

 

“Buna rağmen e-bildirinin Türkiye’ye sadece faiz yoluyla maliyeti yıllık 2 milyar dolar olmuştur. 28 Şubat’ın bu ülkeye maliyetinin ne olduğunu varın siz kıyaslayın. 12 Eylül’ün, 12 Mart’ın, 27 Mayıs’ın bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına, vatandaşlarına nasıl bir ekonomik külfet yüklediğini varın siz hesap edin. Türkiye eğer bu kesintileri yaşamasaydı, Türkiye içerdeki yapay meselelerle enerjisini harcamasaydı, belki de bundan 10 yıllar önce dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline gelecekti. Geç de olsa bunu biz başaracağız. 10 yıl önce başlattığımız süreci kararlılıkla devam ettirecek, inşallah Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükselteceğiz.”

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İsrail ile kapalı kapılar ardında yaptığınız pazarlıkları niye anlatmıyorsunuz?’ sözlerine, “İsrail ile kapalı kapılar arakasında ne konuştuğumu, kimlerden bunu aldığınızı ispat edemezsiniz, müfterisiniz. Gemilerimize saldıranlara karşı hangi cevap gerekiyorsa, o cevabı verdik. Hiçbir zaman kapalı kapılar arkasında pazarlık yapacak tıynette bir siyaset gütmedik, o size ait” karşılığını verdi.

 

Başbakan Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’nda 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı’nın geneli üzerine konuştu. Dış politikaya değinen Erdoğan, bölgenin istikrarının, barış ve huzurunu, Türkiye’nin refahıyla, büyümesiyle bağlantılı gördüklerini ve her zaman barışın, diyaloğun, uzlaşmanın tarafında olduklarını söyledi.

 

“İSPATLAMAZSANIZ MÜFTERİSİNİZ”

 

Türkiye olarak, güçlünün yanında değil, haklının yanında; zalimin değil, mazlumun, mağdurun yanında yer aldıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Biz Filistinlilere yaptığı zulme, Gazze’de uyguladığı insanlık dışı saldırılara, uluslararası sularda yardım gemisine yönelik korsan saldırıya rağmen, birileri gibi, -kimi kastettiğimi anlıyorsunuz, CHP az önce bizi ‘İsrail’le kapalı kapılar ardından ne konuştunuz?’ diye suçluyor. Bana İsrail ile kapalı kapılar arakasında ne konuştuğumu, kimlerden bunu aldığınızı ispat edemezsiniz, müfterisiniz. Biz bugüne karar hiçbir iktidarın yapamadığını yapmak suretiyle uluslar arası sularda bizim gemilerimize saldıranlara karşı hangi cevap gerekiyorsa, o cevabı verdik. Hiçbir zaman kapalı kapılar arkasında pazarlık yapacak tıynette bir siyaset gütmedik, o size ait. Onu görüyorsunuz.”

 

"HERKES TIYNETİNİN GEREĞİNİ YAPAR"

 

Hiçbir ülkenin içişlerine karışmadıklarını, topraklarına göz dikmediklerini ifade eden Erdoğan, “Suriye halkı bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir. Bizim sorunumuz Esed yönetimiyledir. Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Irak için de aynı düşünce geçerlidir” dedi.

 

Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Tanal’ı uyarması üzerine Başbakan Erdoğan, “Kapalı kapılar ardında ne konuştunuz demek tahrik edici değil mi?” karşılığını verdi.

 

Erdoğan, Tanal’a tepki gösteren AK Parti milletvekillerine ise ‘Arkadaşlar sakin olun, herkes tıynetinin gereğini yapar” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem