Başarısız askere, Marş marş diyecekler

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki başarısız subay ve astsubaylar ihraç edilecek. Son 10 yıl içinde, en az 4 farklı sicil amiri tarafından üç kez, sicil notunun yüzde 60'ından daha düşük sicil alan subay ve astsubaylar hakkında yetersizlik nedeniyle TSK'dan ayı

Başarısız askere, Marş marş diyecekler

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki başarısız subay ve astsubaylar ihraç edilecek. Son 10 yıl içinde, en az 4 farklı sicil amiri tarafından üç kez, sicil notunun yüzde 60'ından daha düşük sicil alan subay ve astsubaylar hakkında yetersizlik nedeniyle TSK'dan ayırma işlemi yapılacak.

 TSK Personel Kanunundaki terfi için gereken "Yeterlilik" tanımına, "Fiziki yeterlilik'' de eklenerek, "Ahlaki, askeri, mesleki, fiziki, zihni kifayet ile üst rütbeye liyakatlidir" şeklinde yeniden tanımlanıyor. Fiziki yeterlilik değerlendirme testinden elde edilecek not, sicil sistemine dahil edilecek

 TBMM Milli Savunma Komisyonunca benimsenen kanun tasarısı uyarınca, askere alınmadan önce veya askerlikleri sırasında işledikleri suçlardan dolayı bir yıl ve daha az süreli ceza alanlar hakkında bu cezanın yerine getirilmesi, askerlik hizmeti sonuna bırakılacak.

 

AVUKAT ÜCRETİ

Tasarıyla, uzun ya da kısa dönem askerlik yapanların hava değişimi ve istirahat sürelerinin askerlikten sayılacak kısmı da azaltılıyor. Bu süreler, uzun dönem olan 12 aylık er erbaş ve yedek subaylar için 90 günden 30 güne, kısa dönem 6 aylık hizmete tabi olanlar için de 45 günden 15 güne düşürülüyor.

 

Uzman erbaşlar hariç erbaş ve erler ile askeri öğrenciler tarafından gönderilen ve kendilerine gelen posta gönderileri, ilgilinin amirince denetlenebilecek. TSK mensupları; kendi kıta, karargah ve kurumları içinde amatör askeri spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecek.

 Askeri hizmete ilişkin görevleri nedeniyle haklarında kamu davası açılan personelden beraat edenlerin, vekalet verdiği avukata ödedikleri ücret ile yaptıkları masraflar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından karşılanacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem