Barzani'ye son uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram namazını İstanbul Sultanahmet Camii’nde kıldı. Camiye oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan ve torunu Ahmet Akif Albayrak’la gelen Erdoğan vatandaşlarla bayramlaştı, Erdoğan’ın uyarısı üzerine cami

Barzani'ye son uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bayram namazını İstanbul Sultanahmet Camii’nde kıldı. Camiye oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan ve torunu Ahmet Akif Albayrak’la gelen Erdoğan vatandaşlarla bayramlaştı, Erdoğan’ın uyarısı üzerine camide, “Kimsenin elini öpmemesi” anonsu yapıldı.

Başbakan Erdoğan gazetecilerin Kuzey Irak Yerel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını da yanıtladı.

Türkiye’nin Kuzey Irak’ta bir sıkıntısı olduğunu belirterek, Kuzey Irak yerel yönetiminin Türkiye’nin bölgedeki terörle mücadelesine destek sağlaması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan beklentiyi “Bizim bu bölgede vermiş olduğumuz mücadelede, bizimle beraber peşmergeleri bu noktada değerlendirmesi ve gerekli desteği onların da sağlamasıdır” diye açıkladı “Burada Kuzey Irak yerel yönetimi bu mücadeleyi verebilecekse, biz kendilerinden bunu bekliyoruz, yoksa müşterek bir mücadeleyse bunu bekliyoruz. Aksi takdirde biz kendimiz gerekli olanı yapmak durumundayız. Bunu söylüyoruz” dedi.

‘OLUMLU OLUR’

“Şunu çok açık ve net söyleyeyim, hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Türkiye’de kendisine paralel bir devlet anlayışına -KCK gibimüsaade etmesi mümkün değil” diyen ve güvenlik güçlerinin silah bırakmasının mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Çünkü güvenlik güçlerinin silahı, bir kere kendi enstrümanıdır adeta. Onu bırakması söz konusu olamaz. Çünkü tüm vatandaşların can, mal gibi güvenliğini korumakla görevlidir. Silah bırakması gereken birileri varsa bunlar terörist gruplardır. Bunların silahı bırakması lazım ve silahın bırakılması halinde bir çok şeyin olumlu istikamette gelişeceğini de rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun için de, eğer olay siyasetse bunun yeri de parlamentodur. Parlamentoda herkes bu işin mücadelesini verir ve kazanılacak haklar varsa orada dile getirilir ve bu hakların gereği de orada verilir.’’ Erdoğan iktidarları döneminde ret, inkâr politikalarının tamamen ortadan kalktığını, asimilasyon politikalarına karşı da ciddi mücadeleler verdiklerini anlattı.

Erdoğan bayramın bir kısmını Rize’de geçireceğini, 11 Kasım Cuma günü de Van’ı ziyaret edeceğini bildirdi. mücadelede Kuzey Irak yerel yönetiminden beklentisini, “Bizimle beraber peşmergeleri değerlendirmesi ve gerekli desteği onların da sağlaması” diye özetleyen Başbakan Erdoğan “Aksi takdirde gerekli olanı yapmak durumundayız” ifadesini kullandı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem