Barzani'den Erdoğan'a soğuk duş

Bölgesel yönetimin lideri Barzani, bazı gazetecilerle Çırağan Otel'de görüştü. Buluşmada Barzani hükümete buz gibi mesajlar yolladıSORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ(...)1) Benim için en önemli unsur, Kürt-Türk dostluğunun zedelenmemesidir. Artık yeni bir dönem başla

Barzani'den Erdoğan'a soğuk duş

Bölgesel yönetimin lideri Barzani, bazı gazetecilerle Çırağan Otel'de görüştü. Buluşmada Barzani hükümete buz gibi mesajlar yolladı

SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ

(...)1) Benim için en önemli unsur, Kürt-Türk dostluğunun zedelenmemesidir. Artık yeni bir dönem başlamıştır ve bu dostluk bozulmamalıdır. Oysa PKK, asker ve polis öldürerek bu dostluğu zedeliyor.

 2) Bu sorun silahla çözülemez. Ne Türkiye ne de PKK silahla bir yere varamaz. Ben de buraya askeri operasyonların bırakılmasını istemeye geldim.

 3) Biz herhangi bir askeri operasyona katılamayız.

Barzani, konuşması sırasında kendilerinin PKK'ya karşı savaşa katılmalarının imkansızlığının da altını dikkatlice çizdiği gibi, PKK'yı Kandil’den söküp çıkarmanın güçlüğünü de deneyimlerine dayanarak anlattı.

Barzani'ye göre, tek çıkış yolu diyalogdur.

Anayasa çalışmaları bunun için önemli bir zemin oluşturacağı gibi, BDP'nin Meclis’ten ayrılmamasının da gerektiğine dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem