Barak:hazır durumdayız dedi

Televizyon kanalı Channel 2'ye konuşan Barak, "Türklerin yardımımızı istemediği yönünde bir izlenime sahibim" dedi.Barak şöyle devam etti, "Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa

Barak:hazır durumdayız dedi

Televizyon kanalı Channel 2'ye konuşan Barak, "Türklerin yardımımızı istemediği yönünde bir izlenime sahibim" dedi.

Barak şöyle devam etti, "Şu anda verdikleri yanıt olumsuz ancak eğer daha fazla yardıma ihtiyaçları bulunduğunu düşünür ve bunu bulamazlarsa ya da konuyu yeniden gözden geçirirlerse; biz teklifimizi yaptık ve yardım için hazır durumdayız" dedi. Haaretz gazetesinin daha önceki haberine göre, Barak, depremin ardından Savunma Bakanlığı’nın diplomatik-güvenlik bürosu başkanı Amos Gilad’a talimat vererek, Türk yetkililerle temasa geçmesini ve “gereken her türlü alanda yardımda bulunmak için hazır oldukları" mesajını iletmesini istemişti.

Bakanlık sözcüsü Yigal Palmor, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın talimatı doğrultusunda Türk yetkililerle görüşerek, “Ankara’daki İsrail büyükelçiliği Türk yetkililere yardım teklifinde bulundu” demişti.

Yardım mesajı yağıyor

İsrail Jeofizik Enstitüsü ise Doğu Anadolu depreminin başkent Tel Aviv'deki yüksek bölgelerde de hissedildiğini belirtti. İsrail’in haricinde Yunanistan, Azerbaycan, ABD, İngiltere, Almanya, Polonya, Macaristan ve İsviçre’den de yardım teklifi geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradığı ve yardımda bulunabileceklerini söylediği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem