Bankalarda yeni dönem!

Kredi kartı ile alışverişte 6.9 ve 12 aylık sınır, beyaz eşya ve elektronik satışlarında senet sürecini başlatacak. Konutta olduğu gibi daha önce kredi kartı ile yapılan ve banka ların da gelir elde ettiği uzun vadeli taksit li krediler senede kayacak. Bu

Bankalarda yeni dönem!

Kredi kartı ile alışverişte 6.9 ve 12 aylık sınır, beyaz eşya ve elektronik satışlarında senet sürecini başlatacak. Konutta olduğu gibi daha önce kredi kartı ile yapılan ve banka ların da gelir elde ettiği uzun vadeli taksit li krediler senede kayacak. Bunu gören bankalar söz konusu pazarda senet ihracına aracılık etmek için çareler arıyor. Yılbaşından sonra yeni sistem devreye girer girmez bayiler ve mağazalarla birlikte bankalar da senetli satışlar için düğmeye basacak. Yeni dönemde bayiye giden vatandaşın senetleri toplanıp belirli bir iskonto karşılığında bankaya satılacak. Bankalar da aldıkları bu senetleri daha sonra vadesi geldikçe tahsil edecek.

iPAD’İN FİYATI KREDİ GEÇMİŞİNE GÖRE

Habertürk'ün haberine göre, senetli satışları bankalar, bayiler ve mağaza zincirlerinin Kredi Kayıt Bürosu’ndan soracağını belirten bankacılar böylece risklerin de azalacağını belirtiyor. Bu sorgulama ise yeni bir duruma neden olacak. Şimdiye kadar kredi kartı ile herkese aynı fiyata satılan buzdolabı, bilgisayar, iPad veya mobilya artık kişinin kredi derecesine göre farklı fiyata satılacak. Çünkü bankalar kredi kayıt bilgilerine ulaştıkları vatandaşların tüm senetlerine aynı iskontoyu vermeyecek. İskontoyu vatandaşın riski belirleyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler