Bankalar bunu da yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), ücret ve konmisyon alınan kalem sayısını 46'dan 20'ye düşürmesine rağmen, bin dereden su getirerek gelirlerini artırmaya devam eden bankaların uygulamaları vatandaşı isyan ettiriyor. Son düzenlemelerle

Bankalar bunu da yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), ücret ve konmisyon alınan kalem sayısını 46'dan 20'ye düşürmesine rağmen, bin dereden su getirerek gelirlerini artırmaya devam eden bankaların uygulamaları vatandaşı isyan ettiriyor. Son düzenlemelerle her türlü ücret, hizmet ve ürün için tüketici onayının alınması zorunluluğu getirilirken, kredi kullanan vatandaşlar sürpriz ücretlerle karşılaşmaya başladı. Bazı bankalar dosya masrafını geri almak isteyen müşteriye de hesap açtırıp 50 lira işletim ücreti talep ediyor. Yeni Tüketici Kanunu'na göre ise sözleşme dışında, ek bedel istenmemesi gerekiyor.

Bazı özel bankalar da kredi kullanan müşterilerinin aile bireylerine de kart çıkartıp, hesap açıyor. Bankaların usulsüz uygulamalarına yönelik BDDK'ya da şikâyet yağdı. BDKK, gelen şikâyetler doğrultusunda şube bazlı inceleme başlatıyor. Gelen şikâyetler arasında birbirinden ilginç örnekler bulunuyor. H.Ç adında bir vatandaş, 14 yaşındaki kızı adına hesap açıldığını eve gelen mektupla öğrendiğini belirterek, "Gelen yazıda, 'müşterimizden 3 ayda bir tahsil edilen hesap işletim ücreti ekim ayından itibaren 38 lira olarak güncellenecektir' yazıyordu. İlgili bankayı hem tüketici hakları derneğine hem de BDDK'ya şikâyet ettim" diye konuştu.

Bankaların kullandırdığı kredilerden dosya masrafı, komisyon gibi kesintilerin iadesi yönündeki talep patlamasıyla tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular da 2 milyonu geçti. Bankaların, hizmetlerinde adil, şeffaf ve rekabetçi faaliyette bulunmaları, aldatıcı işlemler hakkında gerekli tedbirlerin alınması konusunda da yeni düzenlemeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler