"Bana ne cemaatten kardeşim"

"CHP ile cemaat kol kola girdi" eleştirilerini yanıtlayan kemal Kılıçdaroğlu, "Bana ne cemaatten kardeşim. Ben ’yolsuzluk var, hırsızlık var’ diyorum. Onlar dikkati başka yöne çekmeye çalışıyorlar" dedi.Seçime hazırlıkların değerlendirileceği CHP İl Başka

"Bana ne cemaatten kardeşim"

"CHP ile cemaat kol kola girdi" eleştirilerini yanıtlayan kemal Kılıçdaroğlu, "Bana ne cemaatten kardeşim. Ben ’yolsuzluk var, hırsızlık var’ diyorum. Onlar dikkati başka yöne çekmeye çalışıyorlar" dedi.

Seçime hazırlıkların değerlendirileceği CHP İl Başkanları Toplantısı, Genel Merkezin Konferans Salonunda gerçekleşti. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çağrıda bulunarak, "Devletin kurumlarında aksama, çatışma varsa o çatışmayı gidermek cumhurbaşkanının görevidir" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kinle devletin yönetilmeyeceğini belirterek, “Hukuk herkes için gereklidir. Yargıya müdahale edilmez, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı korunmak zorundadır. Adalet kavramını bütün dünya hukukun üstünlüğüyle taçlandırmıştır. Biz o tacı aldık, ayaklarımızın altında çiğniyoruz şimdi. CHP’nin İl Başkanları olarak bunu 76 milyon yurttaşa anlatmak zorundasınız anlatmak zorundayız. Türkiye güçlü bir ülkedir, çok badireler atlatmıştır, bu badireyi de atlatacağız. Halkın gücü, halkın desteğiyle. Biz sağduyumuzla kararlı anlatımımızla hiç kimseyi ötekileştirmeden bize oy versin vermesin, her yurttaşa doğruları anlatmak zorundayız” diye konuştu.

17 Aralık’taki operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, “"Şimdi bunu kapatmak için olağanüstü çaba harcıyorlar. İktidarın yapması gereken neydi? 1994’te Recep Tayyip Erdoğan söylemişti, ’Yolsuzluğu babam da yapsa sonuna kadar takip edeceğim.’ Peki bugün? Bakanlar, onların çocukları ve kendi çocuğu şaibeli durumda. E niye bunları takip etmiyorsun? Savcı, polis, yargıç görevini yapacak; engelliyorsun. Hani herkes kendi işini yapacaktı, sen neden engelliyorsun? Yolsuzlukları meşrulaştırdığınız andan itibaren toplumun temeline dinamit koymuş olursunuz. Toplum çürür” dedi.

“SORUŞTURMA 3 AY ÖNCE DEĞİL, 14 AY ÖNCE BAŞLAMIŞ”

Dosyaların seçime 3 ay kala çıkmasına yönelik söylenenlerle ilgili ise Kılıçdaroğlu, “Soruşturma 3 ay önce değil, 14 ay önce başlamış. Üstelik ihbar senin kurumlarına gelmiş. MASAK’a, savcıya gitmiş. devlet soruşturma yapacak. Görevi ne bir savcının; yolsuzlukları araştırmak değil midir? 11 yıldır hükümeti yönetiyorsun; devletin içinde çete olduğu senin yolsuzluğun ortaya çıktıktan sonra mı aklın başına geldi” diye konuştu.

“BİZE ERGENEKONCU DİYORLARDI”

Kılıçdaroğlu, "Tutuklu milletvekillerini ilk ziyaret eden genel başkan benim. Gözaltına alınıp tutuklanan eski Genelkurmay Başkanını ziyaret ettim. O davalarda hukuk ihlalleri yapıldığını söyledim. Savunma haklarının kısıtlandığını söyledim. Bazı delillerin yok edildiğini söyledim. Şimdi biz bunları nasıl çözeriz, şimdi biz bunları nasıl çözeriz. 17 maddelik özgürlük ve demokrasi bildirgemiz vardı. Özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı dedik” şeklinde konuştu. Ergenekon davası sürecinde olanlarla ilgili konuşan Kılıçaroğlu, “Bize Ergenekoncu diyorlardı. Onlar bizim noktamıza geldi. Demek ki biz haklıymışız. Demek ki biz hukukun üstünlüğünü savunuyormuş" dedi.

Durumu eleştirdikçe "CHP ile cemaat kol kola girdi" eleştirisinin geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bana ne cemaatten kardeşim, ben ’yolsuzluk var, hırsızlık var’ diyorum. Onlar dikkati başka yöne çekmeye çalışıyorlar. Bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Bizim görevimiz, namuslu siyaset anlayışının gereği olarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaktır" diye konuştu.

Başbakanın kendi ülkesine kötülük yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Avazı çıktığı kadar ekonomi kötüye gidiyor demeye başladı. Sen yönetmiyor musun bu ülkeyi? E sen yönetmiyor musun bu ülkeyi. Yeni bir sürece geldik. Bütün bunlar demokrasiyi güçlendirerek çıkabileceğimiz bir süreçtir. Siyaseti duru, saydam, temiz kılarak yapabiliriz. Bizim iktidarımızda kesin hesap komisyonu olacak. Başında da ana muhalefetten biri olacak. Hesap vermekten korkmayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem