Balyoz’un bilirkişileri hakim karşısında

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporlarını hazırladıkları iddia edilen 3 TÜBİTAK bilirkişisinin yargılanmasına devam edildi.Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporları hazırladıkları bel

Balyoz’un bilirkişileri hakim karşısında

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporlarını hazırladıkları iddia edilen 3 TÜBİTAK bilirkişisinin yargılanmasına devam edildi.

Balyoz davası kapsamında bilimsel gerçeğe aykırı şekilde bilirkişi raporları hazırladıkları belirtilen TÜBİTAK bilirkişileri hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Tahsin Türköz, Hayrettin Bahşi ve Erdem Alparslan katılmazken sanıkları avukatları temsil etti.

Duruşmada aralarında emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Tümgeneral İhsan Balabanlı ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'in de bulunduğu Balyoz davasında yargılanan çok sayıda isim hazır bulundu.

"MÜVEKKİLİM 1 YILINI DOLDURMADAN İZİN ALAMIYOR"

Duruşmada söz alan sanıklardan Erdem Alparslan'ın avukatı İbrahim Kandal müvekkilinin yurt dışında çalıştığından dolayı duruşmaya katılamadığını belirtti. Müvekkilinin duruşmaya katılmak istediğini ifade eden avukat Kandal, "Müvekkilim 1 yılı dolmadan yıllık izin alamıyor. Ancak önümüzdeki yaz yıllık izin hakkına sahip olacak. O zaman duruşmaya katılabilecek. Ondan dolayı müvekkilimin savunmasının, yaşadığı yerde alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada söz alan emekli Albay Cemal Temizöz, sanıkların işlediği suçun örgütsel bir suç olduğunu iddia etti. Sanıkların savcılarla beraber ortak hareket ettiğini ifade eden Temizöz, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

"YURT DIŞINDA ÇALIŞMALARI SADECE BAHANE"

Duruşmada söz alan Emekli Oramiral Özden Örnek de sanıkların istedikleri takdirde izin alabileceklerini belirtti. Balyoz yargılaması sırasında yurtdışında görev yapan birçok subayın mahkemenin çağrısı üzerine duruşmalara geldiklerini hatırlatan Örnek, "Sanıkların anne babaları hayatlarını kaybederlerse gelmeyecekler mi? Yurt dışında çalışmaları sadece bahane" dedi.

"MAHKEME İDDİANAME İLE BAĞLIDIR"

Özden Örnek daha sonra mahkemeye teşekkür etmek istediğini dile getirdi. Örnek, Hakim İlhan Karagöz'e, katılanların ifadeleri sırasında "Mahkeme sadece iddianame ile bağlıdır" şeklinde bir beyanda bulunduğunu hatırlattı. Örnek, "Balyoz davasında mahkeme başkanı "Mahkeme iddianame ile bağlı değildir" demişti. Doğrusu sizin dediğiniz gibi, mahkeme iddianame ile bağlıdır. Ben size bundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Bunun üzerine Hakim Karagöz, "Yanlış, mahkeme iddianame ile bağlıdır" diye konuştu.

ŞİKAYETÇİLERDEN SANIK AVUKATINA TEPKİ

Duruşmada söz alan diğer katılanlar ile vekilleri de sanık avukatının talebine tepki gösterdi. Sanığın duruşmada kaçmaya çalıştığını iddia eden şikayetçiler, sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Sanık avukatlarına müvekkillerinin yurt dışında çalıştıklarına dair yazılı belge sunmasını isteyen mahkeme sanıklar hakkında yakalama talebinin de daha sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler