"Balyoz"a özel ekip oluşturulacak

Yargıtay, Balyoz davasında süreci hızlandırmak ve verilecek kararı tek kişinin kanaatine bırakmamak için özel ekip oluşturacak.Başbakan Erdoğan’ın eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve diğer komutanlar hakkında “terör örgütü mensubu” ifadesinin kullanılmasın

"Balyoz"a özel ekip oluşturulacak

Yargıtay, Balyoz davasında süreci hızlandırmak ve verilecek kararı tek kişinin kanaatine bırakmamak için özel ekip oluşturacak.

Başbakan Erdoğan’ın eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve diğer komutanlar hakkında “terör örgütü mensubu” ifadesinin kullanılmasını eleştirerek “Bu tanımlamayı yapanları tarih affetmez” demesinin süreci nasıl etkileyeceği tartışılırken konu ile ilgili ilk pratik adım Yargıtay’dan geldi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Yargıtay, Balyoz davasında süreci hızlandırmak ve verilecek kararı tek kişinin kanaatine bırakmamak için özel ekip oluşturacak.
 
ÖNCELİK VERİLECEK
 
Kurulacak ekipte 8-10 kişilik deneyimli isimler yer alacak. Yargı çevreleri, tek savcı yerine geniş tabana yayılan ekip tarafından yapılacak değerlendirmenin sanıklar lehine sonuçlar çıkarması olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor. Başsavcılıktakine benzer bir “hızlandırma”, dosyanın daha sonra gideceği 9. Daire’de de yapılacak.9. Daire de Balyoz dosyasını öncelikli olarak ele alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem