Balta: Dost ülkeye tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kosova Meclisi Çevre ve Alan Planlama ile İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.Balta, dost ve kardeş Kosova parlamentosundan gelen heyeti Türkiye'de ağırlamaktan dolayı duyduğu m

Balta: Dost ülkeye tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kosova Meclisi Çevre ve Alan Planlama ile İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Balta, dost ve kardeş Kosova parlamentosundan gelen heyeti Türkiye'de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP)  milletvekili Enis Kervan, Kosova Meclisi Tarım ile Çevre Komisyon Başkanı Nahit Hasani ile heyetini bakanlık binasında kabul ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bakan yardımcısı Balta, kabulde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye ile Kosova daima dost ve müttefik iki ülkedir. İki ülke halkı arasındaki ilişkiler de sıcak ve dostane ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Türkiye’nin; Kosova ile kara sınırı olmamasına rağmen, Kosova’yı aynı sınırı paylaştığımız bir komşu ülke gibi yakın görmekteyiz.

Türkiye; ortak tarih ve kültürden kaynaklanan derin bağları paylaştığı dost ve kardeş Kosova’ya her zaman destek vermiştir. Ülkemiz, bugün olduğu gibi gelecekte de bu desteğini sürdürecektir. Gürültü konusunda; hukuki ve teknik düzenlemeler, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanuna istinaden Bakanlığımız tarafından çıkartılan yönetmelik ile ele alınmaktadır. Ülkemizde çevresel gürültü konusunda çalışmalar "Avrupa Birliği Çevresel Gürültü Direktifi"ne de tam uyumlu olarak hazırlanmış "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" kapsamında yürütülmektedir. Yönetmelik ile; Ulaşım Kaynaklarına, Endüstri tesisleri, şantiye faaliyetleri, işyerleri, atölyeler, imalathanelere, Eğlence yerlerine, Gürültüye hassas yapıların bulunduğu alanlarda açık havada yapılan faaliyetlere ve Çevresel titreşime, sınır değerler getirilmiştir.

Ziyaretinizin kapsamında olan; dini tesislerde ses yükseltici kullanımından çevreye yayılan sesin kontrolüne ilişkin düzenleme ise, "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği"nin 8. maddesinin (b) bendi ile getirilmiştir. Bu düzenleme ile; dini tesislerde ses yükseltici kullanımından çevreye yayılan sesin kontrolüne ilişkin esasların belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması görevi Diyanet İşleri Başkanlığına verilmiştir. 2007 yılında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından; dini tesislerden çevreye yayılan sesin kontrolüne ilişkin bir "Dış Genelge" yayımlanmıştır. Söz konusu "Dış Genelge"nin; "Cami ve minare hoparlörlerinin kullanılması" başlıklı 21. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi ile; ''Hoparlörlerin ses düzeninin, ezanın çevrede duyulmasını sağlayacak fakat yakın komşuları da rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması temin edilecektir'' şeklinde bir düzenleme getirilmiştir.

Kosova Çevre ve Alan Planlama Komisyonu Başkanı Nait Hasani ise Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek "Kosova devleti ve Kosova halkı olarak Türkiye'ye bugüne kadar bize yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye her zaman Kosova'nın yanında olmuştur. Türkiye'nin bunu Kosova savaşında ve aynı şeklide Kosova'yı 2008'de tanıyan ilk devlet olarak da en iyi şekilde göstermiştir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem