Balıkçıların ağına 'İHA' takıldı

 Türkeli’nin 6 mil açığında ağlara takılan, kanatlarında "TAI-TURNA" ile gövdesinde "TURNA-G038" yazılı İHA, İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Türkeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cevat Kaya,aracın kıyıdan 6 mil açıkta bulund

Balıkçıların ağına 'İHA' takıldı

 Türkeli’nin 6 mil açığında ağlara takılan, kanatlarında "TAI-TURNA" ile gövdesinde "TURNA-G038" yazılı İHA, İnebolu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Türkeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cevat Kaya,aracın kıyıdan 6 mil açıkta bulunduğunu söyledi. Cismin İHA olduğunu anlayınca Sahil Güvenlik Komutanlığını aradıklarını aktaran Kaya, "Balıkçı arkadaşlar denizden bir cisim çıkardıklarını söyledi. Gidip inceledik. Kanatlı bir hava aracı olduğunu görünce Sahil Güvenlik Komutanlığına bilgi verdik. İnebolu’dan gelip teslim aldılar" dedi. Kaya, sudan tek parça halinde çıkarılan İHA’nın uzunluğunun ve kanat genişliğini 2,5 metre ölçtüklerini ifade etti. İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ise aracın Türkeli’de balıkçılar tarafından bulunduğunu, ilgili birimlere teslim edilmek üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı sahasına getirildiğini kaydetti.

'TURNA' MODELİ İHA

TAI-TUSAŞ’ın internet sitesinde "TURNA" modeli İHA ile ilgili bilgi şöyle:
"TURNA Hedef Uçak Sistemleri, 1995 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Araştırma ve Geliştirme Projesi (Ar-Ge) olarak başlatılmış, özgün TUSAŞ tasarımı ve ürünüdür. Müşteri ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir açık mimaride olan sistem, düşman uçak ve füzelerini simule edebilme, yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hızı, kolay kullanımı, düşük görev riski, modülerliği ve maliyet etkinliği ile operasyonel ortamlarda gerçekleştirilen atışlı görevlerde etkinliğini ispatlamıştır. 2001 yılında Hava Kuvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren TURNA, hava savunma birliklerinin eğitiminde aktif kullanılmaktadır."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler