Balbay ve Haberal'a ret

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon tutukluları Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın avukatları tarafından tahliyelerine ilişkin mahkemeye yapılan itirazlar reddedildi.CHP'li Engin Altay, Haberal ve Balbay'ın tahliye talebine yönelik ret karar

Balbay ve Haberal'a ret

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon tutukluları Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın avukatları tarafından tahliyelerine ilişkin mahkemeye yapılan itirazlar reddedildi.

CHP'li Engin Altay, Haberal ve Balbay'ın tahliye talebine yönelik ret kararına tepki gösterdi. Altay şunları söyledi:

Kararı beklemiyordum, şok oldum. Dün de MYK'da değerlendirmiştik. Tam bir hukuk garabeti, milli iradeye saygısızlıktır. Hüküm giymemiş insanları cezaevinde tutmak adalet değildir. Bir yerde adliyenin olması orada adaletin olması anlamına gelmez.

Keşke mahkeme böyle bir karar almasaydı. O kararın başında Yüce Türk Milleti adına yazacak ama bu karar milli iradeye saygısızlıktır.

Hukuki süreçleri kullanacağız. Yetkili organlarımız tutuksuz yargılama sürecine bunun dönüşeceğini düşündümüz için bizim için gerçekten şok oldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler