Balbay: Bir girdim bin çıkıyorum

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.  Ayrıca Balbay'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Balbay, sağlık kontrolünün a

Balbay: Bir girdim bin çıkıyorum

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.  Ayrıca Balbay'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Balbay, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

İŞTE BALBAY'IN İLK SÖZLERİ:

Özgürlüğe merhaba diyorum, bir girdim bin çıkıyorum. Yarın Meclis'te yemin edeceğim. İçinden geçtiğimiz süreç, bir sünger çekelim, her şeyi unutalım diyeceğim bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil. Ben bu ülkenin bütünlüğüne, Atatürk Cumhuriyeti'nin değerlerine inanan herkese karşı ilk sözüm şudur, "Gelin hep birlikte olalım" ilk sözüm budur.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi , Balbay'ın yarın TBMM'de bütçe görüşmeleri öncesinde yemin edeceğini söyledi.

Balbay'ın tahliye kararı, cezaevi önünde bekleyen CHP'liler tarafından sevinçle karşılandı. Davuz-zurna eşliğinde halay çekenlerin yanısıra bazı partililerin ise sevinç gözyaşları döktüğü görüldü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin, tutukluluğunun makul süreyi aştığı ve seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu haklı bularak, 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği Balbay'ın tahliye talebini görüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem