Baklava diye bunları yiyebilirsiniz!

Uzmanlar, bayramın gelmesiyle birlikte baklavalardaki tehlikeye dikkat çekti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meltem Keklik, bayramda illa baklava yenilecekse evde yapılıp tüketil

Baklava diye bunları yiyebilirsiniz!
Uzmanlar, bayramın gelmesiyle birlikte baklavalardaki tehlikeye dikkat çekti.
 
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meltem Keklik, bayramda illa baklava yenilecekse evde yapılıp tüketilmesini, buna imkan yoksa tanınmış firmaların ürünlerinin tercih edilmesini tavsiye etti.
 
Piyasada bayram öncesi her fiyata tatlı bulunabildiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Meltem Keklik, ucuz ürünlerin tercih edilmemesini isterken, fiyatlar arttıkça kalitenin arttığının söylenemeyeceğini, yenilecek baklavanın içinde ne olduğundan emin olunması gerektiğine işaret etti.
 
Baklava yapılırken fıstık yerine bezelye, ceviz yerine de leblebi tozu, tereyağı yerine katı ya da sıvı yağ, şeker şerbeti yerine de glikoz şurubu veya früktoz şurubu kullanıldığını vurgulayan Keklik, "Neticede baklava üzerinde içeriği yazan bir ürün değil. Dolayısıyla aldığımız zaman ne yediğimizi bilemiyoruz. Benim tavsiyem bayram baklavasının ilk etapda evde yapılması ve tüketilmesi. Buna imkan yoksa tanınmış firmaların ürünleri tercih edilmelidir." dedi.
 
Yrd. Doç Meltem Keklik, tatlıların bayramda yavaş yavaş vücudu alıştıra alıştıra tüketilmesi gerektiğine işaret ederek, “Ramazan sonrası yeni duruma vücudun alıştırılması gerekiyor. Hemen şekerli ürünler tüketmek yerine bol sıvı alınmalı, çay çay ve evde yapılmış limonata ile vücudun kendine gelmesi sağlanmalı. Bu nedenle Ramazan Bayramı'na yapılan tatlı ikramlarını kibarca reddetmek en doğru karar olacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem