Bakırköy Başsavcıvekili Öz yeni görev yerinde

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görev yaptığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne geçici görevlendirmeyle atanan Zekeriya Öz, yeni görev yeri Bakırköy Adliyesi'ne geldi.Öz'ü Çağlayan

Bakırköy Başsavcıvekili Öz yeni görev yerinde

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görev yaptığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne geçici görevlendirmeyle atanan Zekeriya Öz, yeni görev yeri Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Öz'ü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden aralarında Başsavcıvekili Fikret Seçen, Ercan Şafak, Cihan Kansız ve Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ile İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2. Heyet Başkanı Kemal Can ve İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karababa'nın da bulunduğu hakim ve savcılar uğurladı.

Basın mensuplarının sorularını gülümseyerek yanıtsız bırakan Öz, makam aracına binerek, Bakırköy Adliyesi'ne gitti.

Öz, Bakırköy Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu makam odasında olmadığı için Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın odasına geçti.

Suç duyurusu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden ayrılmadan önce odasında, görüşme talebinde bulunan gazetecileri temsilen bir basın mensubunun sorularını yanıtladı.

Zekeriya Öz, hakkındaki söylemleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Bir gazetede çıkan otel masraflarına ilişkin faturaları bulma konusunda bir kaygısı olmadığını dile getiren Öz, oteldeki masraflara ilişkin fiyatın da abartılı olarak yansıtıldığını savundu.

Öz, HSYK'nın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı geçici görevlendirme kararına da itiraz edeceğini kaydetti.

Hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapması konusunda HSYK'dan izin almasına gerek olmadığını dile getiren Öz, hakkındaki iddialara yer veren Sabah gazetesine de tekzip hazırladığını söyledi.

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'nun Zekeriya Öz'ün yerine atanmadığı, Hacıosmanoğlu'nun zaten kaçakcılık ve narkotik suçlardan sorumlu olarak görev yaptığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler