Bakın o evleri kimler işaretlemiş?

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bazı illerde Alevi vatandaşların evlerini işaretleyenlerin bilgisayar oyunlarından etkilenen çocuklar olduğunu söyledi.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerinin s

Bakın o evleri kimler işaretlemiş?


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bazı illerde Alevi vatandaşların evlerini işaretleyenlerin bilgisayar oyunlarından etkilenen çocuklar olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerinin sonunda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin komisyon üyesi milletvekillerinin sorularını cevapladı.

BEN ÇOCUKLAR YAPTI DEDİM

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bir soru üzerine Adıyaman'da bazı Alevi vatandaşların kapılarının işaretlenmesi konusuna değindi. Kendisinin olayın ilk duyulduğu zamanlarda çocukların yapabileceği şeklinde bir açıklamada bulunduğunu belirten Şahin, "En son yine Adıyaman'da işaretler konuldu. Yine bir gürültü koparıldı ama bu kez polisimiz takip soncu 8. sınıf öğrencisi olan 3 çocuğun bunu yaptığını belgeleriyle, ifadeleriyle, tanıklarıyla ortaya koydu" dedi.

OYUNDAN ETKİLENMİŞLER

Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ve ifadelerden şu ortaya çıktı; bilgisayar ortamında sanal alemde çokça seyrettikleri ve etkisinde kaldıkları Counter Strike isimli bir oyunun etkisinde kalarak, bu işaretleri yaptıklarını ifade ettiler. Çocuklara herhangi bir eziyet, baskı yapılmadı, sadece iyilikle, güzellikle niye yaptıkları, niçin yaptıkları sorgu teknikleriyle soruldu. Psikologlar eşliğinde gerçekleşen bu sorguda çocuklar bunu itiraf etti. Bakın şimdi çocuklar yapıyormuş mu, yapmıyormuş mu?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler