Bakın Ekrem Dumanlı'nın yerine kim geldi?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, istifa etti. İstifa eden Dumanlı'nın yerine ise  Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi. Peki Abdülhamit Bilici kimdir, daha önce neler yapmıştır? Dumanlı, "Son dönemde basına ve şah

Bakın Ekrem Dumanlı'nın yerine kim geldi?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, istifa etti. İstifa eden Dumanlı'nın yerine ise  Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi. Peki Abdülhamit Bilici kimdir, daha önce neler yapmıştır?

Dumanlı, "Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum. 2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum" açıklamasında bulundu. Dumanlı'nın yerine, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici getirildi.

Zaman Gazetesi'nin internet sitesinde 'Ekrem Dumanlı'dan kamuoyuna açıklama' başlığıyla yer alan açıklama şu şekilde:  

"Son dönemde basına ve şahsıma uygulanan hukuksuz baskılar nedeniyle Genel Yayın Yönetmenliği görevimi yapamadığımı görüyorum.

2001'den beri hizmet vermeye gayret ettiğim Zaman Gazetesi'ne yeterince ve verimli şekilde katkı sağlayamadığımı, sağlığımın da artık buna el vermediğini düşünüyorum. Bu nedenle elimden geldiğince ve samimiyetle sürdürmeye gayret ettiğim genel yayın yönetmenliği görevimden istifa ediyorum.

Özgür düşüncenin kalesi olan gazeteme ve bu gazetede görev yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Onca sene içerisinde verdikleri eşsiz destekten dolayı okurlarımıza minnettarlığımı arz ederim.

Kamuoyuna saygılarımla...

EKREM DUMANLI"

ABDÜLHAMİT BİLİCİ KİMDİR?

Doğum Türkiye, Erzurum
Eğitim Boğaziçi Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi
Meslek Gazeteci, Yazar
Abdülhamit Bilici (d. 1970 Erzurum), Türk gazeteci ve yazar. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü.

Zaman Gazetesi ve Today's Zaman köşe yazarı.  Aksiyon Dergisi editörlüğünü yapmıştır.  Diplomasi ve gündemle ilgili farklı televizyon programlarına konuk olmaktadır. 

Habertürk TV yayınlanan Enine Boyuna programına uzun süre konuk olarak katılmıştır.  Ayrıca Zaman Gazetesi dış haberler editörlüğü yapmıştır. Dış politika yazılarıyla tanınır.

Abdülhamit Bilici, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim Hayatı

İlkokula İstanbul’da başlayıp lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Bilici, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ndeki yüksek lisans eğitimini “Türkmenistan’ın Enerji Yapısı ve Doğalgaz” başlıklı master tezi ile tamamlamıştır. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki Doktora çalışması halen devam etmektedir. Bilici, Fatih Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde de İşletme Yüksek Lisansı (MBA) yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem