Bakın bayramı nerede geçirecekler!

KONYA'dan dün 4 yaşındaki S.Y.'nin çakmakla oynarken perdeyi tutuşturması sonucu evleri tamamen yanan 33 yaşındaki Gönül Yılmaz, 7 aylık ve 13 yaş arası 9 çocuğuyla birlikte Ramazan Bayramı'nı bahçedeki eski ahırda geçirecek. Bayramı ahırda geçireceklerin

Bakın bayramı nerede geçirecekler!

KONYA'dan dün 4 yaşındaki S.Y.'nin çakmakla oynarken perdeyi tutuşturması sonucu evleri tamamen yanan 33 yaşındaki Gönül Yılmaz, 7 aylık ve 13 yaş arası 9 çocuğuyla birlikte Ramazan Bayramı'nı bahçedeki eski ahırda geçirecek. Bayramı ahırda geçireceklerinden dolayı üzgün olduğunu ve yapacak başka bir çarelerinin de olmadığını belirten Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin kendilerini ziyaret ettiğini ve evlerini okullar açılana kadar yeniden belediye tarafından yapacağı sözünü verdiğini belirtti. Merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi Hanefi Sokak'ta tek katli müstakil bir evde oturan 9 çocuk annesi Gönül Yılmaz, dün sabah saatlerinde evde uyuduğu sırada, 4 yaşındaki oğlu S.Y., uyandı ve diğer kardeşleriyle birlikte oynamaya başladı.

S.Y., çakmakla yatak odasında oynarken perde tutuştu ve alevler biranda evi sardı. Alevleri fark eden diğer çocuklar anneleri Gönül Yılmaz'ı uyandırdı. Şoke olan anne Gönül Yılmaz, kapıyı açmak için panikle anahtarı aradı. Bu sırada alevlerin sıcaklığını yüzünde hisseden Yılmaz, kilitli kapıyı açıp çocuklarından bazılarını dışarı çıkarmayı başardı. Bu sırada 12 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz da eliyle pencere camını kırıp 7 aylık kız kardeşi Rukiye Yılmaz'ı kucağına alıp dışarı çıkardı. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken ev tamamen kullanılmaz hale geldi.

EŞİ CEZAEVİ'NDE

Eşi Saadettin Yılmaz'ın 1 yıldan bu yana bir arkadaşına kız kaçırma olayına yardım ettiği için cezaevinde olduğunu ve 1. 5 yıl daha cezasının bulunduğunu belirtilen Gönül Yılmaz, yakınları ve belediyenin yardımlarıyla geçimini sağladıklarını kaydetti.

BAYRAMI AHIRDA GEÇİRECEKLER

Bayram öncesi evsiz ve barksız kaldıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:"Evimiz tamamen yanınca eskiden ahır olarak kullandığımız yerde barınıyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz. Yangında canımızı zor kurtardık. Çocuklar 'anne ev yanıyor' diye uyandırınca panikle kapının anahtarını aradım. Bu sırada alevlerin sıcaklığını yüzümde hissediyordum. Anahtarı bulup çocukları kurtarmaya çalıştım. Oğlum Halil İbrahim de camı kırıp 7 aylık kızımız Rukiye'ye kurtardı. Sağ olsun, komşularda yardıma koşup çocukları dışarı çıkardı."

Olayın ardından Karatay Belediyesi Ak Partili Mehmet Hançerli'nin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, "Başkanımız, okullar acılana kadar evimizin belediye tarafından yeniden yapılacağı sözünü verdi. Ziyaretin ardından bir kısımda yardımlarda bulundu. Tabii ev yapılana kadar bu ahırda barınacağız."dedi.

Eşinin cezasının affedilmesini isteyen Yılmaz, "Başbakanımızdan da tek isteğim eşimin cezasını ertelesin. Çocuklarımın babası gelsin, ben bu çardakta oturmaya bile razıyım. Başka hiçbir şey istemiyorum. Allah rızası için Başbakanımızdan yardım istiyorum. O başımızda olsaydı belki bunlar başımıza gelmezdi." diye konuştu.

CANINI SİPER ALIP KARDEŞİNİ KURTARDI

Yangını fark ettikten sonra 7 aylık kız kardeşini kucağına alıp camı eliyle kırıp kurtaran 12 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz da, "Kardeşlerim yangın olduğunu söyledi. Dumanları fark edince ilk olarak kız kardeşimi kurtardı. Babam cezaevinde ama bizi merak etmesin. Ben varım. Elimden geldiği kadarıyla anneme ve kardeşlerime sahip çıkarım."dedi.

Karatay Belediyesi de yaptığı basın açıklamasında Yılmaz ailesinin evinini belediye tarafından hızlı bir şekilde yeniden yapılacağını, eşya ve diğer bazı ihtiyaçlarında belediye tarafından karşılanacağını açıkladı.

 

bayrami-boyle-gecirecekler--3507909.20130805184043.jpeg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem