Bakanlıktan kuş gribi uyarısı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Van'da kuş gribi virüsü bulunduğu iddiaları üzerine yapılan incelemede Adır Adası'nda kuş gribine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın-yayın o

Bakanlıktan kuş gribi uyarısı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Van'da kuş gribi virüsü bulunduğu iddiaları üzerine yapılan incelemede Adır Adası'nda kuş gribine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın-yayın organlarında ''Van'da kuş gribi şüphesi'' başlığıyla haberler yer aldığı anımsatılarak, konuya ilişkin inceleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Van il Müdürlüğü'ne sorumluluk alanındaki yerleşim birimlerinden, şüpheli evcil kanatlı ölümüyle ilgili hiçbir bildirim yapılmamıştır. Haberlerde yer alan, Yüzüncü Yıl Üniversitesince alınan numuneler de incelenmiş olup, ölümlerin kuş gribinden kaynaklanmadığı, Gece Balıkçılı, Deniz Saksağanı ve Van Gölü Martısı gibi yabani kuşlarda görülen Salmonellozis ve Coccidiozis hastalıkları nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler