Bakanlık'tan Çakıcı Açıklaması

Adalet Bakanlığı, Alaattin Çakıcı'nın bakanlığı gönderdiği "ihbar mektubu"nun tarihi ile cezaevinin güvenliği tarafından yakalanan yasak madde tarihinin birbirini tutmadığını belirterek, olayla ilgili idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Adalet Ba

Bakanlık'tan Çakıcı Açıklaması

Adalet Bakanlığı, Alaattin Çakıcı'nın bakanlığı gönderdiği "ihbar mektubu"nun tarihi ile cezaevinin güvenliği tarafından yakalanan yasak madde tarihinin birbirini tutmadığını belirterek, olayla ilgili idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. 

Adalet Bakanlığı, Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapılı Ceza İnfaz Kurumunda silah ve telefon sokulmasına ilişkin çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Daha önce aynı cezaevinden tahliye olan bir kişinin kargo ile gönderdiği bir kolinin 26 Ocak 2012 tarihinde kurum görevlilerince teslim alındığı belirtilen açıklamada, "Kolinin ceza infaz kurumu X-Ray cihazından geçirildiği sırada koli içinde bir kısım şüpheli eşyalar olduğunun belirlenmesi üzerine koli kurum görevlilerince açılmıştır.

Kolinin içinde kuruma girişi yasak olan ve kurum güvenliğini etkileyecek materyallerin olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Olayın aynı gün Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildiği belirtilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı alınarak adli soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada Kocaeli 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapılı Ceza İnfaz Kurumunda kalan Alaattin Çakıcı'nın ise 20 Şubat 2012 tarihinde Adalet Bakanlığı'na mektup gönderdiği belirtilerek "Tarihlere bakıldığında, hükümlü Alaattin Çakıcı tarafından yazılan mektubun, olaydan 25 gün sonra gönderildiği görülecektir. Dolayısıyla; "Çakıcı'nın ceza evinde silah ihbarı doğru çıktı" haberlerinin doğru olmadığı açıktır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem