Bakanlıklar arasında protokol!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü makamında ziyaret etti. Her iki Bakan birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.Tapu  Kadastro Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Çevre ve

Bakanlıklar arasında protokol!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü makamında ziyaret etti. Her iki Bakan birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Tapu  Kadastro Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman Su İşleri Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

İmza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Her iki bakanın imzaları atmasının ardından Bakan Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

,’’ Türkiye Cumhuriyeti 61. Hükümetinin şekillenmesiyle sebebiyle iki kardeş bakanlık arasındaki yeni oluşumda hem personel alışverişi transferi, hem malzeme, hem bilgi, alışverişi noktasında yapmış olduğumuz çalışmaları bugün itibariyle neticelendirdik. Bugün burada Sayın Bakanımız ile birlikte protokolümüzü imzalamak suretiyle hem personellerin nakli, transferi, hem binaların, malzemelerin kullanımı, diğer bilgi noktasında da hangi Bakanın hangi görevleri yapacağı konusunda bazı tereddütlü konular vardı, onları da netleştirdik. Bu bakımdan bugün burada bunları imza altına alıyoruz. Her iki bakanlığı da hayırlı olsun diyorum.Sayın Bakanıma da teşriflerinden dolay teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bakan Veysel Eroğlu ise şunları konuştu:

‘’İki Bakanlık kuruldu, bunlardan biri Orman ve Su İşleri Bakanı, diğeri Çevre ve Şehircilik Bakanı.  Ama iki Bakanlık kardeş, birbirine en yakın iki bakanlık aramızda ayrı gayri yok, inşallah bundan sonra da daha sıkı işbirliği ile Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz.  Özellikle çevre kısmının bir bölümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığına intikal ettiği için, özellikle bu birimlerdeki personelin menkul ve gayri menkul malların ve aynı zamanda mal ve alacakların devriyle alakalı bir protokol tanzim edilmesi gerekiyordu. Protokolde anlaştık, her hangi problem yok,  şuanda bu protokolle ilgili imza merasimi için geldik.  Sayın Bakanıma bu konuda gerçekten çok yoğun bir çalışma gösteren bürokrat ve arkadaşlara iki bakanlığın mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum. Esasen bu bir ayrılık değil, münasebetlerin karşılıklı işbirliği ile gelişmesidir’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem