Bakanlık yapılacak yatırımı açıkladı...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 2023 yılına kadar 700 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Kalkınma Bakan

Bakanlık yapılacak yatırımı açıkladı...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 2023 yılına kadar 700 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konuyla ilgili son açıklama Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi. İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Kanal İstanbul'un altyapısını oluşturduklarını ve bu konuda yakın zamanda somut adımlar atacaklarını söyledi.

SUKUK KULLANILABİLİR

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ise, Kanal İstanbul Projesi'nin finansmanında sukuk kullanılıp kullanılmayacağıyla bir soru üzerine, "Sukukun hem kamu, hem özel şirketler tarafından kullanılması için beş ayrı sukuk düzenledik. Kanal İstanbul projesini kazananlar zaten özel firmalar olacak. O firmalar SPK'dan izin alarak sukuk çıkarabilirler. Mevzuat olarak buna hazırız. Biz sukukla ilgili düzenleme yaparken Kalkınma Bakanı ile de görüştük. Yani sukuk kullanılmasına ilişkin düzenleme hazır" dedi. Projenin güzergahı konusunda ise alternatifler üzerinde çalışıldığı ve revizyona gidelebileceği ifade ediliyor.

2018 YILINA KADAR 250 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAĞIZ

Yılmaz, 2014-2018 yılları arasında kamu olarak 250 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini söyledi. Bu dönem, 2023 yılına kadar uzatıldığında ise yaklaşık 700 milyar dolarlık bir yatırım hacmi öngördüklerini vurgulayan Yılmaz, aynı dönemde bu tutarlara ilave olarak 200 milyar dolarlık kamu-özel sektör işbirliği modeliyle projelerin gerçekleştirileceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem