Bakanlık ve valilikten özür!

Samsun'da ''dur'' ihtarına uymayıp, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikleri öne sürülen iki kardeşten biri yaşamını yitirdi. Düğünden eve dönen kardeşlerin, panik nedeniyle ateş ettiği sanılıyor.TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ YAPACAĞI İHBARI GELDİGeçen hafta Ayvacı

Bakanlık ve valilikten özür!


Samsun'da ''dur'' ihtarına uymayıp, güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikleri öne sürülen iki kardeşten biri yaşamını yitirdi. Düğünden eve dönen kardeşlerin, panik nedeniyle ateş ettiği sanılıyor.

TERÖRİSTLERİN GEÇİŞ YAPACAĞI İHBARI GELDİ

Geçen hafta Ayvacık ilçesinde 4 teröristin güvenlik güçleriyle çatışmasının ardından gece 22.30 sıralarında ilçenin Boğaziçi mevkisindeki viyadüğün altından terör örgütü üyelerinin geçiş yapacağı ihbarını alan güvenlik güçleri operasyon düzenledi.

Eski Samsun-Ankara yolu üzerinde 2 kişinin yürüdüğünü görüntüleyen güvenlik güçleri ''Dur'' ihtarı yaptı. Güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına uymayan kişilerin ateş açtığı iddia edildi.

Çıkan çatışmada sonucunda 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş kuru sıkı tabancayla ölü ele geçirilirken, Habip Çetintaş (18) ise teslim oldu.

Kardeş oldukları belirlenen saldırganların Havza ilçesinden annelerinin bulunduğu 6 kilometre uzaktaki Paşapınar Köyü'ne ziyarette gittikleri öğrenildi.

Kardeşlerin Havza Kaymakamlığı'nda çay ocağı işleten babaları Hasan Çetintaş'ın da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı bildiridi.

VALİ AKSOY: PANİKLE ATEŞ AÇMIŞ OLABİLİRLER

Olayla ilgili açklama yapan Vali Hüseyin Aksoy, güvenlik güçlerince ilçeye bağlı Boğaziçi mevkisinde demiryolunun bulunduğu noktanın terör örgütü mensuplarınca güzergah olarak kullanılabileceğinin değerlendirildiğini ve pusu kurulduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, ''Güvenlik birimlerimizin 'dur' ihtarına karşı daha sonra kurusıkı olduğu tespit edilen tabancayla üç el ateş edilmiştir. Bunun üzerine güvenlik birimlerimizce karşı ateş açılması suretiyle çatışma gerçekleşmiştir. Bu süreç sonrasında yapılan araştırmada, Havza nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş maalesef hayatını kaybetmiştir. Konu Cumhuriyet savcılığımızca soruşturulmaya başlanmıştır'' dedi.

Olayla ilgili net bilgi olmadığını söyleyen Aksoy, ''Gençler belki panikle ateş açmış olabilir. Bunlar ağabey ve kardeş. Bir köyde düğüne katılmışlar. Yaya olarak kendi evlerine döndükleri sırada karşılaşılan bir durum. Bu konuda kişinin beyanı savcılıkça soruşturuluyor. Olayda herhangi bir kusur var mı yok mu adli makamlarca değerlendirecektir'' diye konuştu.

İÇİŞLERİ: ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞIRIZ

İçişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu olması kuvvetle muhtemel 2 kişinin bölgede olduğuna dair bir ihbarı değerlendirerek alanda takip görevi yürüten jandarma timinin, termal kamera vasıtasıyla bu kişilerin olay yerine intikal halinde olduğunu tespit ettiği, yapılan ''dur'' ihtarına uyulmaması üzerine ise müdahale edilmek zorunda kalındığı belirtildi.

Olay neticesinde, Gökhan Çetintaş'ın hayatını kaybettiği, üzerinde kuru sıkı tabanca bulunan Habip Çetintaş'ın ise sağ olduğunun anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, ''Vuku bulan bu hadise hakkında ilgili makamlarca adli ve idari soruşturma yürütülmektedir. Bu münasebetle hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet, kederli ailesine başsağlığı diler, en derin üzüntülerimizi değerli kamuoyu ile paylaşırız'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem