Bakanlar'ın kürtçe aşkı!

Geçtiğimiz günlerde Batman'da Kürtçe yazılı tabela asan  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ardından şimdi de  Eskişehir’in Mahmudiye ilçesini ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mahalle ziyaretinden ayrılırken vatandaşlara Kürtçe veda

Bakanlar'ın kürtçe aşkı!
Geçtiğimiz günlerde Batman'da Kürtçe yazılı tabela asan  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ardından şimdi de  Eskişehir’in Mahmudiye ilçesini ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mahalle ziyaretinden ayrılırken vatandaşlara Kürtçe veda etti.
 
1 Haziran 2014 Pazar günü yeniden sandık başına gidecek olan Mahmudiye İlçesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ziyaret etti. Bakanlar gün boyu vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Çeşitli etkinliklerin ardından İsmetpaşa mahallesine giden Bakanlar, burada mahalle sakinleri ile kahvehanede bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada vatandaşları Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Eker, konuşmasının sonunda ve aralarında da Kürtçe konuşmayı tercih etti.
 
İsmetpaşa mahalle sakinlerinden AK Parti’ye destek olmaya çağıran Bakan Eker, tekrarlanacak olan seçimde mahalleden oyların tamamının AK Parti’ye verilmesini istedi.
 
Mahallenin sorunlarını bildiklerini de vurgulayan Eker, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
“İsmetpaşa mahallesi sakinlerinin bir kısmı 30-35 yıldır burada. Belki de bir kısmı daha da önceden burada. Buraya yerleştiniz. Bizim başımızın tacısınız. Sizlerin sorunu bizim sorunumuz. Varlığınızla, kimliğinizle burada hakka da hukuka da her şeye sahipsiniz. Alt yapı sorunlarınızın üzerinde duracağız. Sizde bize daha çok siyasi destek vermeniz lazım. Önümüzde bir seçim var, yenilenecek. Biz İsmetpaşa’da Allah’ın izni ile ful istiyoruz. Allah’a emanet olun. Notlarımız aldık. Bunları takip edeceğiz. Sizleri tanıdığıma çok sevindim. Önceki gün Bitlis, Van bölgesindeydim. Yarından sonrada Ağrı’ya gideceğim. Hepinizin selamlarını söyleyeceğim. Diyeceğim ki, Mahmudiye’nin İspetpaşa mahallesi sakinlerinin sizlere selamı var. Mahalle sakinleri diyor ki AK Parti’ye sahip çıkın. Allah yar ve yardımcınız olsun.”
 
Eker ve Avcı konuşmaların ardından mahalleden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler