Bakan’dan TUSKON’a cevap

Bakan Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EDPK) yeni başkanı Mustafa Yılmaz ve üyelerini ziyaret etti. Bakanı Yıldız, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin “TUSKON Başkanı Rızanur Meral; ’2 milyar dolarlık elektrik

Bakan’dan TUSKON’a cevap

Bakan Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EDPK) yeni başkanı Mustafa Yılmaz ve üyelerini ziyaret etti. Bakanı Yıldız, ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin “TUSKON Başkanı Rızanur Meral; ’2 milyar dolarlık elektrik ve madencilik sektöründe birleşme siyasi belirsizlik nedeniyle askıya alındı’ dedi. Meral, bu siyasi belirsizliğin 1,5-2 yıl süreceğini belirtti. Siz Meral’in bu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bakan Yıldız şöyle cevap verdi:

“TUSKON’ nun böyle bir açıklamasını biraz hayretle karşıladığımı açıklamam lazım. Bunu bir bilgiye dayalımı söylüyorlar 1,5 yıl sürecek diye yoksa kendi kurgularından mı? Kaynaklanıyor bu bir kere netleştirmemiz lazım. Ortada olanlar toz duman indikçe daha da bütün yönleri ile beraber, bütün yapıları ile beraber daha fazla açığa çıkıyor. Biz bu yapıya da aynı şeffaflığı tavsiye ediyoruz. Eğer TUSKON ve onların bu işi kurgulayan arkadaşları 1,5 yıllık bir siyasi istikrarsızlık öngörüyorlarsa bence bu hakikaten üzerinde konuşulması gereken ve hatta araştırılması gereken bir durumdur. Türkiye son 11 yıllık siyasi istikrarı ile beraber büyümüştür, gelişmiştir ve ilerlemeye devam edecektir. Eğer bu yapıyı kesintiye uğratmak isteyen varsa biz buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer üzüm yemek isteyenler varsa beraber üzüm yiyebiliriz, bağcı dövmek isteyenler varsa biz onlara karşı geleceğiz. Bunu bütün açıklığı ile söylüyorum, enerji sektörü son 3 aylık dönemde özellikle o birleşmeler ve madencilik alanlarında TUSKON’un açıklamalarını şöyle izah etmem lazım. Özelleştirmeler ile alakalı enerji sektöründeki programlarda bir kısım aksamalar olmuştur, bunu yapanların bu aksamalara sevindiklerini gözlemliyorum. Ben 3 ay sonundaki şu geldiğimiz noktaya sevinmeyenlerdenim."

"BERTARAF EDİLECEK"

Türkiye’nin ilerlemesine ve büyümesine devam edeceğini vurgulayan Bakan yıldız şöyle devam etti:

"Bunla alakalı engellemeler bertaraf edilecektir. 30 Mart’da ki seçimlerde herhangi umduklarını bulamayanların gayretlerini, niyetlerini başka yönlere sevk ettiklerini görüyoruz. Türkiye 1980 öncesindeki sokak hareketlerini hiçbir zaman için dönmeyecektir ve kazanımlarından da bu manada fedakarlık etmeyecektir. TUSKON’un bu izahını mutlaka detaylandırması lazım geldiği kanaatindeyim, 3-4 ay seçim sonrasına kadar sözüm ona verdikleri sürenin 1,5 yıla çıktığını buradan ben anlıyorum, bunu da çok ama çok yanlış buluyorum. İş dünyasının, bir iş dünyası ile alakalı bir temsilci sivil toplum örgütünün bu tür bir açıklama yapmasını ciddi bir talihsizlik olarak görüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem