Bakandan THY uyarısı

  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY'deki iş bırakma eylemiyle ilgili yaşanan sorun vatandaşı perişan edecek noktaya geldiğinde, gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirterek, ''Bizim için vatandaşın rahatlığı, hi

Bakandan THY uyarısı

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, THY'deki iş bırakma eylemiyle ilgili yaşanan sorun vatandaşı perişan edecek noktaya geldiğinde, gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirterek, ''Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir'' dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından JW Marriott Otel'de düzenlenen Siber Kalkan Tatbikatı 2012 programına katılan Bakan Yıldırım, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

THY'de iş bırakma eylemiyle ilgili soru üzerine Yıldırım, bu konunun çok yeni olduğunu, dolayısıyla şu anda bu konuda detay vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

''Ama şu ana kadar 104 seferin iptal olduğunu biliyoruz'' diyen Yıldırım, diğer havayolu şirketleriyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını, sadece THY seferlerinde bu olaydan dolayı aksama olduğunu bildirdi.

Sorunun kısa sürede giderilmesi temennisinde bulunan Yıldırım, ''Grev yapmak bir hak arama olmakla beraber en son olarak başvurulacak yöntem olmalı. Bu konunun yasal altyapısı tamam mıdır? Değil midir? Onu araştırmamız lazım. Bildiğim kadarıyla grev süreci şimdi başlamamalı, bu biraz fiili bir durum. İşi bırakma da aynı sonucu doğurur, o bakımdan burada hukuki bir sorun ortaya çıkacağı muhakkak'' diye konuştu.

Yolcuların ve vatandaşların mağdur olmaması konusuyla ilgilendiklerini dile getiren Yıldırım, ''Elimizdeki gücü, yetkimizi insanları mağdur ve perişan etmek yönünde kullanırsak bu hiç de insani bir davranış olmaz. O bakımdan bir an önce bu sorunun sona ermesini bekliyoruz'' dedi.

THY'nin özel bir kuruluş olduğunu, dolayısıyla THY ile sendika arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin içinde olmadıklarını ifade eden Yıldırım, ''Olmamız da gerekmiyor. Ama bu sorun artık vatandaşı perişan edecek noktaya giderse, kısa sürede çözülmezse bir şekilde önlem almak için gerekli adımları atmaktan geri durmayız. Bizim için vatandaşın rahatlığı, hizmete erişmesi her şeyin önünde gelir'' diye konuştu.

THY'nin internet sitesine yönelik düzenlenen siber saldırı ile ilgili soruya Yıldırım, ''Bu olay da çok yeni, henüz altyapıyı tahrip edecek, kullanılmaz hale getirecek sonuç doğurmuş değil, ilgili internet servis sağlayıcı kuruluş gerekli önlemleri aldı. Üzerinde çalışıyorlar, koruyucu önlem alıyorlar şu anda iş bırakma eyleminden daha etkin bir sonuç doğurmamıştır'' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler