Bakan'dan Özdil'e sert tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimizde yer altındadı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın

Bakan'dan Özdil'e sert tepki

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimizde yer altındadı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı." dedi.

YILMAZ ÖZDİL'E ÇOK SERT TEPKİ

Açıklamasında Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için "Müstahak" sözünü kullanmasını da sert tepki gösteren Bakan Yıldız, "Müstahak demek ölümü makul hale getirmektir. Buna müsaade etmeyiz. Bu kelimenin bedeli ödenecektir. Bunu hükümet adına değil, bunu işçi arkadaşlarım adına söylüyorum." açıklamasında bulundu.

İşte Bakan'ın o açıklamaları:

Şu ana kadar sakinliğimizi, sükunetimizi koruduk. Bütün eleştirileri de sinemize çektik ama şu kısmına dayanamayacağım. Bir adam kalkıyor diyor ki "'unlar müstahaktı.' Burada hayatını kaybeden işçilerimizi yalnızca AK Parti mitingine gitmekten dolayı, yalnızca Bşbakanımıza parti lideri demekten dolayı  'Evet bunlar müstahaktır." diyor.

"YÜREĞİ YARALI 77 MİLYONDAN 1 KİŞİYİ ÇIKARIN"

Arkadaşlar buna tahammül etmemiz söz konusu olamaz. Ben 77 milyonumuzun yüreği yaralı demiştim, o sayıdan bire tane çıkarın arkadaşlar. Demek ki bu adam yaralı değilmiş. Benim artık ona söyleyecek hiçbir cümlem yoktur. Şimdi çalışam arkadaşlarına sesleniyorum: Böyle bir insanla nasıl yan yana çalışılabilir ve böyle bir insanla nasıl herhangi bir fikir değerlendirilebilir? Biz basının özgür olmasından yanayız ama bu özgür olmak isteyen basına da bir istismar aracı olmuştur.

"BU KELİMENİN BEDELİ ÖDENECEK"

Herbirimizi 301 işçimizin cenazesine saygı duymaya, nezakete davet ediyorum. 'Müstahaktır' demek böyle bir ölümü kendi zihninde ve kalbinde, varsa eğer o da, makul hale getirmektir. Bu acının içerisinde böyle bir cümle 77 milyon -1 tarafından kabullenilemez. Bu kadar da haksızlık olmaz.  Böyle bir insafsızlığa, böyle bir insansızlığa, böyle bir kutsalsızlığa tahammül edemeyiz. 'Müstahaktır' kelimesinin bedeli ödenmek durumundadır. Ben bunu kendi adıma değil, hükümetimiz adına da değil, işçi kardeşlerimiz adına söylüyorum."

YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

Dün akşam canlı yayınına bağlanan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Maden kazasında ölen çocuklar, Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde parayla taşıdığı işçiler. Ceplerine para koyup tezahürat yaptırıyorlar. Dolayısıyla Başbakan 'Bu çocukların ölmesi normal' diyor.. Normal demek gerçekten.. Çalışma Bakanı'yla CHP'li Özgür Özel arasında bu konuda bir polemik geçmişti; Bakan 'Ne yani, bir maden sahibinin bir partiyi sevmesi yasak mı' demişti.. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a katılıyorum. Yani bu olan biten normaldir, hatta müstahaktır bile denebilir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem