Bakan'dan Bedelli açıklaması

Bakan Gönül şöyle konuştu: 'Türkiye'nin zengin kaynakları yok. İnsan olarak zengin bir ülkeyiz. Milletimiz çok çalışkan. Stratejik olarak da çok önemli bir bölgedeyiz. Binin üzerinde sınır karakolumuz var ve bunların bazıları da binlerce metre yükseklikte

Bakan'dan Bedelli açıklaması

Bakan Gönül şöyle konuştu: 'Türkiye'nin zengin kaynakları yok. İnsan olarak zengin bir ülkeyiz. Milletimiz çok çalışkan. Stratejik olarak da çok önemli bir bölgedeyiz. Binin üzerinde sınır karakolumuz var ve bunların bazıları da binlerce metre yükseklikte. Bedelli askerik konusu şuan söz konusu değil. Bazılarının dediği gibi parası olmayanın parasının devlet tarafından ödenmesi şeklinde askerlik yapması söz konusu değil. O zaman siz zorunlu askerliği kaldırmış oluyorsunuz.'

'Bizler gelip geçiciyiz. Devletin gelenekleriyle fazla oynamamak lazım' diyen Gönül, profesyonel ordu konusuna da değindi. Şuan Güneydoğu bölgesinde 6 tümenle profesyonel ordunun ilk adımlarının atıldığını belirten belirtti. Gönül, yeni alınacak sözleşmeli erlerle birlikte profesyonel ordunun kapasitesinin gelişeceğini ifade etti.

Yeni gelecek hükümetlerin profesyonel ordu ve bedelli askerliği ileride değerlendirebileceğini de sözlerine ekleyen Gönül, ancak şuan bedelli askerlik ve zorunlu askerliğin kaldırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem