Bakan'a İsviçre'den ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Birleşmiş Milletler'in çevre konusundaki kararlarına, çevreyi koruma noktasında her zaman uymaya özen gösterdiklerini söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İsviçre Konfederasyonu Çevre, Ulaştır

Bakan'a İsviçre'den ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Birleşmiş Milletler'in çevre konusundaki kararlarına, çevreyi koruma noktasında her zaman uymaya özen gösterdiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İsviçre Konfederasyonu Çevre, Ulaştırma, Enerji ve Haberleşme Bakanı Doris Leuthard ile bir araya geldi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yapılan görüşmeye İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz, Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Jean-Christope Füeg, Büyükelçilik Ekonomik ve Sosyal İşler Müsteşarı Urs Wüest, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş da katıldı.

Leuthard'ı Türkiye'de görmekten son derece mutlu olduğunu ve Leuthard'ın Bakanlığı ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bayraktar, "Dünyanın geldiği konjonktür itibariyle sürdürülebilir bir kalkınmayı, çevreye zarar vermeden gerçekleştirmek, iklim değişiklikleri noktasında bütün dünya ülkelerinin iletişim içinde olması ve zararlı atıkların bertaraf edilme sistemlerinin daha ciddi bir şekilde ele alınması için iki bakan bir araya geldik" dedi.

İsviçre'nin Avrupa'nın ortasında güzide bir ülke olduğunu kaydeden Bayraktar, Türkiye olarak, Birleşmiş Milletler'in aldığı kararlara çevreyi koruma noktasında duyarlı olduklarını ve bundan sonra da bu kurallara dikkatle uyacaklarını söyledi. "Sadece gelişmekte olan ülkeler ve gelişmiş ülkelerin statüsünün belirlenmesinde birtakım kriterler var" diyen Bayraktar, bu kriterlerin daha dikkatlice ele alınmasının önemine de işaret etti.

Leuthard ise, Bayraktar'a görevinde başarılar dileyerek, "İsviçre ile Türkiye arasında çok iyi ilişkiler var ve bu ilişkiler her geçen sene daha da artarak devam ediyor. Bunda tabii şu meselenin de bir payı var; ulusal konular uluslararası bir düzeyde ele alınıyor ve dolayısıyla ikili ilişkilerde daha fazla önem arzediyor" şeklinde konuştu.

Leuthard, İsviçre'nin ekonomik gelişmeler bakımından, ikili ilişkilerin sürdürülebilir olmasına çok önem verdiğini kaydederek, "Bu bağlamda çevrenin korunması ve yaşam kalitesinin de muhafaza edilebilmesi önem arz ediyor. Türkiye çok dinamik bir ülke. Büyük bir nüfusa sahip. Her iki ülkenin de paylaştığı ortak endişeler mevcut" dedi.

Türkiye temasları sırasında bazı Bakanlıklara ziyaretlerde bulunacağını belirten Leuthar, Türk yetkililerde fikir alışverişi içerisinde olacaklarının ve çevre adına nelerin daha iyi yapılabileceği konusunu müzakere edeceklerinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem