Bakan Yılmaz'dan çarpıcı sözler

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmamasının ilk bakışta olumsuz algılanabileceğini dile getirirken ilginç açıklamalarda bulundu.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da AK Parti Ilgın İlçe Başkanlığı tarafından Sedir

Bakan Yılmaz'dan çarpıcı sözler

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmamasının ilk bakışta olumsuz algılanabileceğini dile getirirken ilginç açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da AK Parti Ilgın İlçe Başkanlığı tarafından Sedirlihan Restoran'da düzenlenen "Lider Türkiye" konulu siyaset akademesi programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye ve dünyadaki ekonomik durumdan söz eden Yılmaz, sözü AB'deki krize getirdi. Bakan Yılmaz, " AB'ye alınmamış olmamız, bize bir ayırımcılık yapılmış olması, belki ilk bakışta negatif gibi gelebilir. Ancak şu an gösterdi ki, belki o birliğin içinde olmamak Türkiye'nin lehine. Yunanistan'a yardım ettiler, kurtaramadılar. Yunanistan hala krizden çıkabildi mi? Tartışmalıdır. Dolayısıyla Türkiye, bu dönemde çok daha iyi durumda. Son 200 yıldır Türk kamu maliyesinin değerleri İngiliz kamu maliyesinden çok daha iyi durumdadır. İnşallah çok daha duruma gideceğiz" dedi.

"DOSTUMUZ ABD"

Türkiye'nin, dünyada dostluğuyla gurur duyulan bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Amerika -Türk konseyinin Amerika'da yapılan en son toplantısına, Amerikan Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesine girersiniz, oradan görürsünüz, 'Biz Türkiye'ye dostumuz demekten gurur duyuyoruz' diye. Bunu Amerika'nın Genelkurmay Başkanı diyor. Kendi sitelerinde de vardır. Açın bakın. Biz böyle yapmak istiyoruz. Zaten şu an da öyle oldu. Ama bundan sonra da yapacağız. 'Türkye benim dostum denilmesinden' o ülkenin gurur duyması yeterlidir. Biz de gurur duyacağız ama biz gayret edeceğiz. Türkiye'nin dostluğu tek başına bu ülkelere yeterli hale getirmek gerekir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem