Bakan Yıldız'ın son sözleri...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'ya üzgün geldiğini, üzgün ayrıldığını söyledi.Yıldız, maden faciasının 5. gününde toprak altında kalan işçilerin çıkarılmasının ardından Soma'dan ayrıldı. Kazanın meydana geldiği alanda kurulan kriz koor

Bakan Yıldız'ın son sözleri...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'ya üzgün geldiğini, üzgün ayrıldığını söyledi.

Yıldız, maden faciasının 5. gününde toprak altında kalan işçilerin çıkarılmasının ardından Soma'dan ayrıldı. Kazanın meydana geldiği alanda kurulan kriz koordinasyon merkezi yetkilileriyle ve basın mensuplarıyla vedalaşan Yıldız, "Üzgün geldim, üzgün ayrılıyorum" dedi.

Maden ocaklarına işçilerle iftar yapmak, sohbet etmek için geldiklerini, bu kez durumun farklı olduğunu ifade eden Yıldız, "Takdiri ilahi böyle. Demek ki bunu da yaşayacakmışız. Allah çalışanlarımıza, madencilerimize sağlık sıhhat versin. Allah beterinden muhafaza etsin" diye konuştu.

Bakan Yıldız, bir gazetecinin "Burası hayatınızda önemli bir badire mi sizin için" sorusuna, "Hem insanın kendi kalbine nefsine hem de dünyaya bakışını ister istemez etkiliyor. Zor bir durum. Özellikle aileler için insan daha çok üzülüyor. İnşallah aileler için elimizden geleni yapacağız. Yalnız kalmadıklarını, kalmayacaklarını hep beraber göstereceğiz. Hep beraber destek çıkacağız. Zaman zaman da onları ziyaret edeceğimizi bu vesileyle söylüyorum" yanıtını verdi.

Basın mensuplarına da çalışmalarından dolayı teşekkür eden Yıldız, "Gece gündüz demeden burada saat 4-5'de sabahlara kadar çalıştınız. Allah size de sağlık, sıhhat versin" ifadelerini kullandı.

ARAMA EKİPLERİ AYRILDI

Soma'da maden faciasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen arama kurtarma, sağlık ve itfaiye ekipleri ile sahada çalışanlar ile işçi yakınlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere görev yapan başta Türk Kızılay Derneği olmak üzere yardım kuruluşları da toplanarak maden sahasından ayrıldı.

Facianın yaşandığı ilk günden itibaren maden sahasında kurdukları mobil mutfak ve çadırlarla tüm görevliler ve işçi yakınlarına 24 saat süreyle hizmet veren yardım kuruluşları, arama kurtarma çalışmalarında önemli bir görevi yerine getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem