Bakan Yıldız'dan 'Erbil' açıklaması

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘Petrol ve Gaz’ konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyaretini, Irak Hükümetinin izin vermemesi sebebiyle gerçekleştiremedi. Uçağın Erbil’e inişine izin verilmemesinin ardından Ankara’ya dönen Bakan Y

Bakan Yıldız'dan 'Erbil' açıklaması

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘Petrol ve Gaz’ konferansına katılmak üzere yapacağı Erbil ziyaretini, Irak Hükümetinin izin vermemesi sebebiyle gerçekleştiremedi.
 
Uçağın Erbil’e inişine izin verilmemesinin ardından Ankara’ya dönen Bakan Yıldız, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
 
Hava sahasının uçuşa kapatıldığını öğrendiklerini belirten Yıldız, “Açılır dedik ancak Kayseri semalarında inilemeyeceğini söylendi ve Ankara’ya döndük. Orada yapılacak konferans 19 ayrı ülkenin bulunduğu Irak’taki petrol ve doğalgaz kaynaklarının çıkarılması için bir yapı. Biz Irak’ın hiçbir durumuna kayıtsız kalamayacağımızı vurguladık. Bu iletişim kopukluğunun giderileceğini umuyorum” dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Irak Elçiliği’nin görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Yıldız, “Onlar da bir iletişim kopukluğundan bahsediyorlar. 25 milyar dolarlık bir iş aldık ortaklarımızla beraber. Bunlar Irak’ın kuzeyi ve güneyi ayırt edilmeksizin yapıldı. Dünyanın pek çok ülkesinin kayıtsız kalmadığı Irak’a yanı başımızda kayıtsız kalmamız düşünülemez” diye konuştu.
 
Yaşanan sıkıntının Irak’la ilişkileri etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, “Yaşanan olay oradaki ortaklıkları etkilemez. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye neyi nasıl yapacağını bilerek yola çıkmıştır. Irak’ın 7 milyon varillik günlük üretime ulaşması bu projelerle olacaktır” şeklinde konuştu.
“Uçuş sahasına Bütün özel uçaklara kapatıldığını söylediler” diyen Yıldız, “Ama açıkçası oraya inen özel uçaklar var. Iraktaki kardeşlerimizin bu iletişim kopukluğunu gidereceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler