Bakan Yardımcısı Balta Ereğli'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Trabzonlular Derneği tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı nedeniyle düzenlenen geceye katıldı.Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Trabzonlular Derneği ta

Bakan Yardımcısı Balta Ereğli'de

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Trabzonlular Derneği tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı nedeniyle düzenlenen geceye katıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Trabzonlular Derneği tarafından Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı nedeniyle bir gece düzenlendi. Gülüç Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen geceye; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve Trabzonlular katıldı.

450.20120229131342.jpg

Gecede konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, “Bize her yer Trabzon” sloganının Trabzonluların vatanını, bayrağını ve milletini sevmesinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Bir dostunun davetini kıramayarak geceye katıldığını ifade eden Balta, Kdz. Ereğli'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Trabzon insanının dünyanın neresine giderse gitsin gelenek ve göreneklerinden vazgeçmediğini belirten Balta şunları söyledi.“ Bu vatanı şehit kanlarıyla yoğurmuş, bu vatanı bizlere emanet eden ecdadımızı rahmetle anıyoruz, mekanları cennet olsun. Gazilerimize Allah'tan acil şifalar, uzun ömürler diliyorum.

Farklı farklı yerlerden gelenler var belediye başkanlarımız belde başkanlarımız var. Pozitif ayrımcılık değil, bu bir övgü değil, Trabzon'un bir sloganı var, 'Bize her yer Trabzon' diyorlar. Esasında bu söz başkalarına bir saygısızlık değildir Trabzonlu vatanını sever, milletini sever, bayrağını sever, Trabzonspor'unu sever. Dört sevdası var ve bu sevdalardan vazgeçmez. Görüyorum ki dünyanın neresine giderseniz gidin, yurt dışındaydım bir ay önce Trabzonlular gecesi vardı. 3 bin kişi gündüz saat 3'te başladılar gece saat 3'e kadar horon oynadılar.

Kimler vardı. 3yaşında bebecikler vardı, 80 yaşında anacıklarımız vardı, dedelerimiz vardı. Özünden, gelenek ve göreneklerinden hiç bir şey kaybetmemişler. Dünyada hiçbir memleket yok ki özellikle Trabzonlu olmasın ve Türk olmasın. Trabzonlu her yerde Türk olmaktan onur duyar. Trabzonluların plakaları da dünyanın neresinde olursa olsun ya ilk rakamları ya son rakamları 61 olur.

4 ay oldu çevre ve şehircilik bakan yardımcısı oldum. Samimiyetle söylüyorum 4 aydan beri 

Trabzon'umuza gidiyoruz ama her saat her dakika bir özlem içindeyim. Rahatsızdım, çok değerli çocukluk arkadaşım, sınıf arkadaşım Tuncay Kamiloğlu'nun ısrarlı daveti üzerine buralara geldim. Ne iyi etmişiz de gelmişiz. Sizlerle olmaktan şeref duyuyorum, daha çok mutluluğum artı ve sizlerle beraber tedavi olduğumu hissediyorum” dedi.

Gecede ayrıca düzenlenen etkinliğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'ya, sanatçılara ve destek veren iş adamlarına ve bazı konuklara teşekkür plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler