Bakan Soylu, Van saldırısı için konuştu

"Bu tamamen bayramın huzuruna yönelik bir saldırıdır"

Bakan Soylu, Van saldırısı için konuştu
Kurban bayramı için Muş'ta ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün Van’da bir araca bomba yüklemek suretiyle bir patlama gerçekleştirilmiştir. Alınan tedbirler sayesinde, özellikle polis noktalarının önüne yapılan barikat ve engellemelerle beraber ve yine olabilecek noktaların çerçevesinde alınan önlemler sayesinde bu patlayan araç hedefe ulaşamamıştır ama patladığı yerde hasar meydana getirdi ve 2’si polis olmak üzere 6’sı komşu ülkemizin uyruğundaki vatandaşı olmak üzere yaklaşık 48 kişi yaralanmıştır. Can tehlikesi olan bir yaralı şu anda mevcut değildir. Bu tamamen bayramın huzuruna yönelik bir saldırıdır ve bu konuda tüm güvenlik güçlerimiz, tüm emniyet birimlerimiz bayram boyunca bu tip saldırıların olabileceğine karşı önemli tedbirler almışlardır. Birçok yerde de bu konuda bu tedbirleri en üst seviyeye getirdiğimizi belirtmek isterim. Öncelikle yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biraz sonra Muş’tan, normal programımız da öyleydi, Van’a geçeceğiz. Olay yerini tetkik edeceğiz. Milletimizin huzurunu ve sükununu bozmak isteyenlere elbette fırsat vermemek bizim temel görevimizdir. Aziz milletimizin tekrar bayramını tebrik ediyorum. Bu teröristlerle uğraşıp bunların hakkından gelmek, bugün sabahtan itibaren morallerini en üst seviyede gördüğüm gerek Jandarma Özel Hareketimiz, gerek askerimiz, gerek Polis Özel Hareketimiz, gerek polisimiz tüm güvenlik güçlerimiz ülkemizin bu tip terörist saldırılarına karşı muhafaza edilmesi ve engellenmesi hem istihbarı anlamda hem de tedbir anlamında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunlara her noktada gereken cevap veriliyor ve verilecektir. Tekrar güzel Van’ımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler