Bakan Soylu oy verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oy verdi.

Bakan Soylu oy verdi

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 kategoride 6 fotoğraf için oy verdi.
 

Bakan Soylu, AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

"Haber kategorisi"ndeki fotoğrafları inceleyen Soylu, bu kategoride ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafı oyladı.

Soylu, "Yaşam" kategorisinde, Kırıkkale'de araç çarpması sonucu arka ayakları tutmayan ve bir vatandaşın yürüyebilmesi için pazar arabasının tekerleklerini kullanarak yürüteç yaptığı "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" başlıklı fotoğrafın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, bu fotoğrafa oy verdi.

Soylu, aynı kategoriden, Fikret Delal'in "Rize'de teleferikle ulaşım" ile Özkan Bilgin'in "Yüksekte ekmek parası mücadelesi" isimli fotoğraflarını da oyladı.

Bakan Soylu'nun "spor" kategorisindeki tercihleri ise Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf ile Van Gevaş Belediyesinin, sazlık olan ve vatandaşların çöplerini döktüğü atıl durumdaki alanı halk plajında dönüştürdüğü "Van'da plaj futbolu" isimli fotoğraflar oldu.

"Fotoğraflar, 2017'yi tekrardan gözümüzde canlandırdı"

"Yılın Fotoğrafları Oylaması" için AA'yı tebrik eden Soylu, foto muhabirlerinin anlamlı, aynı zamanda sanatını da meselenin içerisine kattığı bir çalışmayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Fotoğrafları seçerken tereddüt yaşadığını dile getiren Soylu, "Hepsi birbirinden güzel. Van kedisinin fotoğrafı da Bitlis'teki kayak fotoğrafı da güzel. Hepsinin kendine ait önemli özellikleri var. Fotoğraflar, 2017'yi tekrardan gözümüzde canlandırdı, hem en önemli olaylarını hem de en önemli anılarını hatırlattı. Anadolu Ajansını ve arkadaşları kutluyoruz. Foto muhabirlerini takdir ediyoruz, takdir edilmeleri de gerekir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem